Ρατσιστικό μίσος κατά προσφύγων από ακροδεξιούς στην Κατερίνη

Στους δρόμους της Κατερίνης παρέλασαν...  ακροδεξιά στοιχεία για να διαδηλώσουν κατά των προσφύγων, με μπροστάρη τη φασιστική  οργάνωση Ιερός Λόχος με το γνωστό σήμα της τον κέλτικο σταυρό, ένα σύμβολο πολλών φασιστικών οργανώσεων ανά τον κόσμο, και με πανό που αναγράφει «Έξω οι λαθρό».

0

Στιγμές έντονης γραφικότητας και εθνικισμού ζει από την Κυριακή το μεσημέρι μέχρι την Δευτέρα το βράδυ, η πόλη της Κατερίνης με τους μεταφερόμενους φασίστες από όλη την Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ακροδεξιές οργανώσεις  βρέθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στην Κατερίνη, για την πολυδιαφημιζόμενη συγκέντρωση της «πατριωτικής» νεολαίας Κατερίνης ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Σε αυτήν πρωταγωνίστησαν πρώην μέλη και στελέχη της «Χρυσής αυγής» που δρουν συγκαλυμμένα μέσα από ομάδες που αυτοπροσδιορίζονται πατριωτικές για να προωθήσουν και να προβάλλουν τις ρατσιστικές, μισαλλόδοξες και ξενοφοβικές τους θέσεις. 

Ανάμεσα στις ομάδες και η γνωστή ακροδεξιά οργάνωση Ιερός Λόχος με το γνωστό σήμα της τον κέλτικο σταυρό, ένα σύμβολο πολλών φασιστικών οργανώσεων ανά τον κόσμο, με πανό στο οποίο αναγράφεται το «Έξω οι λαθρό».

Τη Δευτέρα το βράδυ ξαναβγήκαν στους δρόμους της Κατερίνης, πραγματοποιώντας πορεία , με  συνθήματα:  «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών», καθώς και το «αλήτες, προδότες, πολιτικοί». Μάλιστα τα ακροδεξιά στοιχεία ακούγονται να φωνάζουν και το σύνθημα «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η Γη» το οποίο έχουμε δει γραμμένο σε τοίχους με υπογραφή της νεοναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ ενώ ακόμη αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά γνωμικά του γερμανού υπουργού προπαγάνδας των Ναζί, Γιόζεφ Γκέμπελς.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…