Ρατσιστικό παραλήρημα από τον Κυρανάκη κατά των Ρομά: «Βιάζουν και πουλάνε παιδιά»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προέβη σε ακραία ρατσιστικές δηλώσεις και διχαστικό λόγο.

κυρανάκης

Σε βαθιά ακροδεξιές και ρατσιστικές δηλώσεις επιδόθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης κατά των Ρομά, σε μια κατάφωρη προσπάθεια να «ξεπλύνει» τις προκαταλήψεις και τα ρατσιστικά αφηγήματα που αναπαράγονται όποτε γίνεται αναφορά στη συγκεκριμένη κοινότητα.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προέβη σε ακραία ρατσιστικές δηλώσεις και διχαστικό λόγο, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων στον ANT1, ότι «τα επεισόδια που βλέπουμε να εκτυλίσσονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και οι καταστροφές σε σπίτια, αυτοκίνητα, μαγαζιά, περιουσίες ανθρώπων αφορούν τελικά εργαζόμενους και φορολογούμενους οι οποίοι πληρώνουν πολλά χρήματα κάθε χρόνο για τα επιδόματα που εισπράττουν οι Ρομά».

Τους κατηγόρησε δε ως ωφελούμενους από επιδόματα ανθρώπους που δεν θα πρέπει να διαμαρτύρονται. «Η συγκεκριμένη ομάδα είναι ωφελούμενη» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας στη συνέχεια πως «δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε κάποιες αλήθειες που συμβαίνουν στους καταυλισμούς και είναι παραβατικές συμπεριφορές εδώ και χρόνια και να μένουμε άπραγοι».

Ο κ. Κυρανάκης, συνέχισε να βγάζει διχαστικό λόγο, να στιγματίζει και να δαιμονοποιεί την κουλτούρα των Ρομά: «Πράγματα που έχουν να κάνουν με βιασμούς ανηλίκων, εμπορία ανηλίκων, έχουμε περιπτώσεις που οι γονείς πουλάνε τα παιδιά τους για να παντρευτούν με άλλες οικογένειες σε ηλικίες 13-14 ετών. Βλέπουμε παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή, βλέπουμε πυροβολισμούς, κλοπές, ληστείες», είπε προκλητικά.

Δείτε το βίντεο:

ΣΥΡΙΖΑ: «Περιμένουμε μαζί με τις απαντήσεις για τη Greek Mafia στην ΕΛ.ΑΣ και την παραίτηση Θεοδωρικάκου»

ΣΥΡΙΖΑ: «Περιμένουμε μαζί με τις απαντήσεις για τη Greek Mafia στην ΕΛ.ΑΣ και την παραίτηση Θεοδωρικάκου»

Ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου για τις…

Θεσσαλονίκη: Ισχυρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας από μαθητές και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές

Θεσσαλονίκη: Ισχυρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας από μαθητές και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μίλησαν ο Λάκης Παπαϊωάννου βετεράνος του Ηρακλή, ο Γιάννης Βένος βετεράνος του Άρη, ο Μλάντεν Φορτούλα βετεράνος…