«Ραντεβού» για ομαδικό ξυλοδαρμό Αλβανού μαθητή – Να υποβαθμίσει το γεγονός επιχείρησε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ

Βιντεοσκοπημένο υλικό έχει ήδη προωθηθεί στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ η αστυνομία έχει καλέσει σε καταθέσεις καθηγητές του ΕΠΑΛ και μέλη της σχολικής κοινότητας, εξετάζοντας και πιθανά ρατσιστικά κίνητρα γύρω από την οργανωμένη επίθεση.

σχολείο 0

Οργή και προβληματισμό προκαλεί η υπόθεση ομαδικού ξυλοδαρμού σε βάρος Αλβανού μαθητή – από ομάδα τουλάχιστον 10 ατόμων – μέσα στον χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου. Εισαγγελέας και αστυνομία εξετάζουν το περιστατικό οργανωμένης επίθεσης. Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός, υποστηρίζοντας πως δεν είχε φυλετικά χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη (24/11).

Βιντεοσκοπημένο υλικό έχει ήδη προωθηθεί στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ η αστυνομία έχει καλέσει σε καταθέσεις καθηγητές του ΕΠΑΛ και μέλη της σχολικής κοινότητας, εξετάζοντας και πιθανά ρατσιστικά κίνητρα γύρω από την οργανωμένη επίθεση, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.

Τα δεδομένα που προκύπτουν από το βίντεο – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Οι σύλλογοι διδασκόντων και των δύο σχολείων συνεδρίασαν εκτάκτως την προηγούμενη Παρασκευή και προχώρησαν στην αποβολή τριών μαθητών του ΕΠΑΛ Ρεθύμνου και τεσσάρων του ΓΕΛ Περάματος καθώς διαπιστώθηκε η συμμετοχή τους στο περιστατικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, να υποβαθμίσει το γεγονός επιχείρησε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Μανούσος Μαραγκάκης, υποστηρίζοντας πως δεν είχε φυλετικά χαρακτηριστικά αλλά ήταν συνέχεια προσωπικής παρεξήγησης μεταξύ των παιδιών. Πάντως, και ο ίδιος επισημαίνει πως «είναι εμφανής η εξοικείωση των εν λόγω μαθητών σε ακραίες παραβατικές συμπεριφορές και η αδυναμία διαχείρισης του θυμού τους». Ο ίδιος εντοπίζει το πρόβλημα περισσότερο στο Λύκειο Περάματος παρά στο ΕΠΑΛ, όπου γίνεται συστηματική προσπάθεια με μόνιμη ψυχολόγο του σχολείου, η οποία επιδιώκει να είναι σε συνεχή επαφή με μαθητές και γονείς προκειμένου να αποκατασταθεί το κλίμα ηρεμίας.

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

βιασμος 2

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

«Η δικαιοσύνη έδωσε μια ομόφωνη και πολύχρονη καταδίκη σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο, πράγμα που μας…