Ράμμος στο Politico: Δε σκέφτηκα ούτε στιγμή να παραιτηηθώ

Ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ υπερασπίζεται τη στάση του στην υπόθεση των υποκλοπών που τον έχει βάλει στο "μάτι" της κυβέρνησης Μητσοτάκη

rammos

Συνέντευξη στο Politico και τη δημοσιογράφο Νεκταρία Σταμούλη παραχώρησε ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, υπερασπιζόμενος τη στάση του στην υπόθεση των υποκλοπών που τον έχει βάλει στο “μάτι” της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Με παρουσιάζουν ως εργαλείο της αντιπολίτευσης στη χειρότερη περίπτωση, ή ως έναν περίεργο Δον Κιχώτη, έναν εμμονικό άνθρωπο που θέλει να γίνει ο σωτήρας της δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Ράμμος, σημειώνοντας: «Εγώ απλώς κάνω το καθήκον μου. Και αυτό θεωρείται εξαίρεση στις μέρες μας».

Για την επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη παρατήρησε: «Στην Ελλάδα υπάρχει η τάση να υποπτευόμαστε ότι όλα στη δημόσια ζωή γίνονται μεροληπτικά, ότι πίσω από κάθε απόφαση κρύβεται μια πολιτική ή προσωπική ατζέντα. Η πιθανότητα να είμαι ένας σωστός και έντιμος επαγγελματίας δεν αναγνωρίζεται». Ξεκαθάρισε ωστόσο πως «τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από την προσωπικότητα, τη νοοτροπία και τις φιλοδοξίες μου από μια πολιτική καριέρα».

Σχετικά με τις προτροπές από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να παραιτηθεί, ο Χρήστος Ράμμος ξεκαθάρισε: «Δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ. Ούτε για μια στιγμή. Κανείς δεν μπορεί να μου το υπαγορεύσει αυτό», προσθέτοντας ότι η θητεία του λήγει τον Μάιο του 2025. «Όταν πρέπει να αντιμετωπίσεις συκοφαντίες, ψέματα και μίσος, μπορεί να σκεφτείς για μια στιγμή ότι θα προτιμούσες να τα ξεφορτωθείς όλα αυτά. Αλλά για μένα υπερισχύει το καθήκον».

Όμως οι απειλές για νομική δράση κατά της ΑΔΑΕ μπορεί να έχουν «ανατριχιαστικό αποτέλεσμα» στους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ, προειδοποίησε. «Όπου υπάρχει φόβος δεν υπάρχει δημοκρατία. Οι δημοκρατίες χρειάζονται ένα ήρεμο περιβάλλον και σεβασμό [για] τις προσωπικότητες που [συνείδητα κάνουν] τη δουλειά τους, ακόμα κι αν διαφωνούμε μαζί τους», είπε.

Ο κ. Ράμμος ανέφερε ακόμα:

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε πραγματικά κατανοήσει σε τι εξυπηρετούν οι ανεξάρτητες αρχές. Η κουλτούρα όλων των κομμάτων με την πάροδο του χρόνου δυστυχώς ήταν κυρίως ότι οι ανεξάρτητες αρχές είναι καλές και ευπρόσδεκτες, αρκεί να μην μας ενοχλούν, αλλά όποτε γίνονται δυσάρεστες, τους επιτιθέμεθα. Τους θεωρούμε εισβολείς. Έχουμε να κάνουμε με μια διαρκή κρίση στον τομέα του απορρήτου των επικοινωνιών. Είναι σύνηθες για τη δημοκρατία να περνάει κρίσεις και έχει τα μέσα [για] να τις ξεπεράσει, αλλά αυτό χρειάζεται συνεχή επαγρύπνηση και μερικές φορές επίσης θάρρος».

Διακοπές ρεύματος: Ποιες περιοχές σε Αθήνα και Αττική θα μείνουν χωρίς ρεύμα σήμερα

timi ilektrikou vatikiotis

Διακοπές ρεύματος: Ποιες περιοχές σε Αθήνα και Αττική θα μείνουν χωρίς ρεύμα σήμερα

Διακοπές ρεύματος καταγράφονται για ακόμη μία ημέρα σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής.