Ραλλία Χρηστίδου: Κυβερνητική αναλγησία για τα κόκκινα δάνεια στο όνομα της «διαφάνειας»

Το νομοσχέδιο της ΝΔ για τα κόκκινα δάνεια καμία σχέση δεν έχουν με τη «διαφάνεια, την ανταγωνιστικότητα ή την προστασία των ευάλωτων» τόνισε μιλώντας στη Βουλή

«Οι ντροπιαστικές εικόνες της έξωσης ενός ηλικιωμένου ανάπηρου στην Χαλκιδική ποια ακριβώς σχέση έχουν με τη διαφάνεια, την ανταγωνιστικότητα ή πολύ περισσότερο την προστασία των ευάλωτων, που τόσο ευφάνταστα και υποκριτικά επικαλείται η κυβέρνηση της ΝΔ στο νομοσχέδιό. Καμία σχέση δεν έχουν» τόνισε η Ραλλία Χρηστίδου, βουλεύτρια Β’ 3 Νοτίου Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κατά την εισήγησή της στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια.

«Είναι απλά» όπως σημείωσε «ένα ακόμη δείγμα της κοινωνικά ανάλγητης και επικίνδυνης πολίτικής της ΝΔ. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για την τραγική καθημερινότητα 1.000.000 συμπολιτών μας με κόκκινα δάνεια, που βλέπουν τις ζωές και τις περιουσίες τους να εκποιούνται και να διαλύονται. Μέχρι τα τέλη του έτους έχουν προγραμματιστεί περισσότεροι από 6000 πλειστηριασμοί. Αυτό είναι το αποτελέσματα της επικίνδυνης πολιτικής της ΝΔ, αυτά είναι τα καταστροφικά επιτεύγματα του Πτωχευτικού Κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση το 2020, προκαλώντας την οριζόντια κατάργηση της προστασίας της κύριας κατοικίας και οδηγώντας στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών των πρώτων κατοικιών φτωχών και μεσαίων στρωμάτων» υπογράμμισε.
Χαρακτήρισε δε το νομοσχέδιο ως «μια ακόμη κακότεχνη και εκπρόθεσμη ενσωμάτωση ευρωπαϊκής Οδηγίας χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ουσιωδώς η μέριμνα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης σε αντίθεση με ό,τι γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» και πρόσθεσε:

«Το ύψος του ιδιωτικού χρέους για τα κόκκινα δάνεια μαζί με τα πανωτόκια ξεπερνά τα 115 δισ. ευρώ. Αυτά δεν είναι απλοί αριθμοί. Πρόκειται για καταχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σπίτια, περιουσίες, και ζωές ανθρώπων για την κυβέρνηση, όμως, που λειτουργεί σαν εκπρόσωποι των funds, είναι η χρυσή ευκαιρία εξαγοράς σε τιμές κάτω του κόστος «κόκκινων δανείων» , ενώ οι δανειολήπτες βρίσκονται στο έλεος των εισπρακτικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ όλο το προηγούμενο διάστημα και προεκλογικά έχει καταθέσει τις θέσεις του για τα κόκκινα δάνεια, τον εξωδικαστικό μηχανισμό επίλυσης διαφορών με μοναδικό μέλημα την προστασία των δανειοληπτών, των ανθρώπων και των ζωών που βρίσκονται πίσω από τα νούμερα. Αυτή είναι η διαφορά μας. Και με τις διαστάσεις που έχει προσλάβει η στεγαστική κρίση, έχουμε χρέος να εμποδίσουμε τις κυβερνητικές ισοπεδωτικές πολιτικές».

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…