Newsroom

Newsroom

Εικόνες ντροπής: Έκαναν έξωση σε ανάπηρο στη Χαλκιδική – Ήταν εγγυητής του άνεργου γιου του (Video)

«Ήρθαν πρωί πρωί, άρπαξαν τον πατέρα μου, τον έβγαλαν έξω και άλλαξαν αμέσως τις κλειδαριές. Το αναπηρικό του καροτσάκι ήταν αφόρτιστο και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε καν τον φορτιστή!»

Ντροπή και αποτροπιασμό προκαλεί ακόμη μία έξωση που έλαβε χώρα την Πέμπτη (04/05) στα Φλογητά Χαλκδικής, με τη συνδρομή ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Αυτή τη φορά, πρόκειται για την οικογένεια 81χρονου ανάπηρου συνταξιούχου.

Ο 81χρονος ήταν εγγυητής σε στεγαστικό δάνειο του γιου του, ο οποίος έμεινε άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώνει τις δόσεις. Το σπίτι του 81χρονου εκπλειστηριάστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη για 150.000 ευρώ ενώ η πραγματική του αξία είναι πολύ μεγαλύτερη.

Στο μεταξύ στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας νοσηλεύεται ο εγγονός του που επίσης έμενε μαζί τους.

“Αυτό είναι το σπίτι μου, το φτιάχνω από τότε που ήμουν 29 χρονών. Είμαι ανάπηρος με σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν έχω πουθενά να πάω. Πώς να φύγω και πού να πάω”, είχε δηλώσει ο ίδιος ο ηλικιωμένος.

Όπως αναφέρει ο 902, ο δικαστικός επιμελητής, με την προστασία της Αστυνομίας και τη συνδρομή κλειδαρά, άλλαξε τις κλειδαριές και δεν τους επέτρεψε να πάρουν ούτε κάποια από τα πράγματα τους, όπως καταγγέλλουν.

“Ηρθαν πρωί πρωί, άρπαξαν τον πατέρα μου, τον έβγαλαν έξω και άλλαξαν αμέσως τις κλειδαριές. Το αναπηρικό του καροτσάκι ήταν αφόρτιστο και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε καν τον φορτιστή! Ούτε τα ρούχα μας, τίποτε… Ηταν τόση η αγωνία τους να μας βγάλουν έξω, που έχασαν το κλειδί από την καινούργια κλειδαριά και μετά απ’ αυτά την άλλαξαν δεύτερη φορά” λέει χαρακτηριστικά στην “Εφ.Συν.” η κόρη του Αναστασία.

Για ώρες ο 81χρονος άνδρας παρέμενε απελπισμένος στην αυλή του κλειδωμένου πλέον σπιτιού που είχε φτιάξει με τους κόπους μιας ζωής, για να δει να το εκπλειστηριάζουν τα funds, έναντι πινακίου φακής. Στο πλευρό του κάποιοι φίλοι και γείτονες που δεν πρόλαβαν το πρωί να αποτρέψουν τη νέα επιχείρηση έξωσης.

Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκε και χθες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Μαίρη Αδαμίδου, υποψήφια βουλευτή στη Χαλκιδική, η οποία κατήγγειλε το περιστατικό.

Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ της η “Εφ.Συν.” για το πώς χάθηκε το σπίτι:

Στο σπίτι που έχασαν, συνολικού εμβαδού περίπου 300 τετραγωνικών μέτρων, σε οικόπεδο 600 τ.μ., με ισόγειο, υπόγειο και έναν όροφο, διέμεναν ο ηλικιωμένος ανάπηρος με τη γυναίκα του, τη μια κόρη και τον γιο τους. Πριν από μερικά χρόνια ο τελευταίος είχε πάρει ένα δάνειο ανακαίνισης 85 χιλιάδων ευρώ.

Ο άνθρωπος δεν μπόρεσε να το αποπληρώσει, καθώς έμεινε άνεργος, και έτσι το χρέος έπεσε στις πλάτες του πατέρα του, ο οποίος είχε μπει εγγυητής. Ένας συνταξιούχος ανάπηρος που έχασε το πόδι του σε εργατικό ατύχημα και παρ’ όλα αυτά οι δυο τους κατάφεραν να αποπληρώσουν περισσότερα από τα μισά της αρχικής οφειλής, κάπου 50 χιλιάδες ευρώ. Όμως τα πανωτόκια είχαν φτάσει το συνολικό ποσό του χρέους σε 150 χιλιάδες ευρώ, νούμερο που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν όντας σε ανεργία ο ένας και χαμηλοσυνταξιούχος ο άλλος…

Το δάνειο ήταν για ανακαίνιση κατοικίας. Όμως, όταν ήρθε η ανεργία και καθυστερούσαν οι δόσεις, η τράπεζα το πούλησε στην εισπρακτική Cepal. Το ακίνητο βγήκε σε πλειστηριασμό στις 14 του περασμένου Δεκέμβρη, ενώ η οικογένεια βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις μαζί τους, και το “χτύπησε” ένας πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας. Αργότερα, η οικογένεια έμαθε ότι είναι επιχειρηματίας που αγοράζει και πουλάει τουριστικά ακίνητα.

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…