Newsroom

Newsroom

Ράλι ανόδου… κάνει ο κορονοϊος στην Ευρώπη

Πολλαπλασιάζονται τα θύματα και κρούσματα του κορονοϊού παγκοσμίως. 

virus 4937548 1920 1

Ξεπέρασαν τις 11.100 οι θάνατοι σε όλον τον κόσμο, πάνω από 258.000 κρούσματα σε 163 χώρες.Πάνω από 1.300 νεκροί στην Ισπανία και 4.000 στην Ιταλία. 25% άνοδος των κρουσμάτων στην Ελβετία.

Ολοένα κάθε μέρα τα κρούσματα αυξάνονται παγκοσμίως από την πανδημία, με το επίκεντρο του φονικού ιού να είναι η Ευρώπη.

Η Ελβετία καταγράφει σήμερα 6.100 νέα κρούσματα. Ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 25% σε σύγκριση με τον αριθμό των περιστατικών που είχε ανακοινωθεί χθες, ενώ έχουν αναφερθεί 56 θάνατοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Τα νοσοκομεία που βρίσκονται στα σύνορα με την Ιταλία στο καντόνι του Τιτσίνο αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση. «Η κατάσταση στο Τιτσίνο είναι πολύ έντονη» δήλωσε ο Ντάνιελ Κοτς υπεύθυνος επικοινωνίας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Υγείας.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες υγείας γνωστοποίησαν ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά νοσοκομειακά κρεβάτια στο Τιτσίνο. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση αναφέρθηκαν περισσότερα από 1.200 περιστατικά μέσα σε μία ημέρα, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 13 από χθες.

Ακόμα 30 νεκροί στην Ολλανδία

Τους 30 έφτασαν οι νεκροί στην Ολλανδία έφτασε στους 136, με τα θύματα να είναι ηλικίας μεταξύ 63 και 95 ετών. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον Covid-19 αυξήθηκε κατά 637 στα 3.631 κρούσματα, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές, στην διάρκεια της σημερινής ενημέρωσής τους.

Πρώτος θάνατος στην Φινλανδία

Η Φινλανδία επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο από τον κορονοϊό, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για την Υγεία και της Κοινωνικές Παροχές.

Εννέα νεκροί στην Τουρκία

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους εννέα, όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα, μετά το θάνατο πέντε ηλικιωμένων ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Γερμανία: Στους 70 οι νεκροί – Πάνω από 20.000 τα κρούσματα

Ξεπέρασε τα 20.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού η Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins και της online έκδοσης της Zeit.

Συγκεκριμένα, τα κρούσματα έφτασαν στα 20.142 με 294 νέες περιπτώσεις από την Παρασκευή. Ακόμη, οι νεκροί στη χώρα έφτασαν στους 70, με βάση τα ίδια στοιχεία. Αργότερα, αναμένεται η ενημέρωση από το Ινστιτούτο Robert Koch.

Τους 1.326 έφτασαν οι νεκροί στην Ισπανία

Αυξάνεται κι άλλο ο τραγικός απολογισμός στην Ισπανία, καθώς ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 1.326 από 1.002 χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ανήλθε στα 24.926, από 19.980.

Τα πρώτα κρούσματα και στην Ανγκόλα 

Το υπουργείο Υγείας στην Ανγκόλα επιβεβαίωσε τα δύο πρώτα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό. «Σήμερα λάβαμε αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν δύο περιστατικά ασθενών που μολύνθηκαν από τον COVID-19» δήλωσε η υπουργός Υγείας της χώρας, Σίλβια Λουτουκούτα.   
 

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο