Newsroom

Newsroom

Ραγκούσης για την τραγωδία στην Εύβοια: Το 112 τελικά σώζει ζωές ή όχι;

Πρόκειται για «κυβερνητικές ψευτοδικαιολογίες» και «θρασύτατο κυβερνητικό εμπαιγμό»

Evia4

Για «κυβερνητικές ψευτοδικαιολογίες» και «θρασύτατο κυβερνητικό εμπαιγμό», που προκαλούν «μόνο αλγεινή εντύπωση», «ειδικά αυτές τις ώρες της πανελλήνιας θλίψης για τα αθώα θύματα από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια», κάνει λόγο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Σε δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης αναφέρει πως «όταν ήταν στην αντιπολίτευση, έλεγαν ότι το 112 θα έσωζε ζωές στο Μάτι και αλλού. Τώρα που είναι στην κυβέρνηση, λένε ότι το 112 δήθεν θα προκαλούσε εκατόμβη θυμάτων στην Εύβοια και αλλού». Επιπλέον σχολιάζει πως «όταν ήταν στην αντιπολίτευση έλεγαν ότι θα άδειαζαν το Μάτι σε μισή ώρα για μία φυσική καταστροφή που εξελίχθηκε σε μία ώρα και σήμερα ως κυβέρνηση, στην Εύβοια, με προειδοποίηση 4 ημερών από την ΕΜΥ δεν κατάφεραν να στείλουν ούτε ένα SMS με οδηγίες προς τους πολίτες». «Έκαναν όμως φιέστες και έστελναν δοκιμαστικά SMS στο Μαρούσι και στο Χαλάνδρι πέρυσι τον Σεπτέμβριο», σχολιάζει.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «τα ερωτήματα που προκύπτουν για τις ενδεχόμενες ολιγωρίες κι ευθύνες του κρατικού μηχανισμού είναι απολύτως βάσιμα και εύλογα». Τονίζει όμως «σε αυτά τα ερωτήματα δεν μπορεί να δώσει αξιόπιστες απαντήσεις η συστηματικά ψευδόμενη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», αλλά ότι «αξιόπιστες απαντήσεις μπορεί να δώσει μόνον ο αρμόδιος Εισαγγελέας όταν παρέμβει».

 

Γιώργος Φλωρίδης: «Ξήλωσε» ιατροδικαστή που διόρισε ο ίδιος – Σε ποια υπόθεση εμπλέκεται

φλωριδης

Γιώργος Φλωρίδης: «Ξήλωσε» ιατροδικαστή που διόρισε ο ίδιος – Σε ποια υπόθεση εμπλέκεται

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης διατάχθηκε αναστολή καθηκόντων σε έναν ακόμα κρατικό ιατροδικαστή, τον πέμπτο…

Γεωργία Μπίκα: Συνελήφθη μετά από τροχαίο – Είχε καταναλώσει αλκοόλ πάνω απ’ το κανονικό

5667599 1296x864 1

Γεωργία Μπίκα: Συνελήφθη μετά από τροχαίο – Είχε καταναλώσει αλκοόλ πάνω απ’ το κανονικό

Μπλεξίματα για τη Γεωργία Μπίκα, η οποία πιάστηκε να οδηγάει υπό την επήρεια αλκοόλ