Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Συζητείται ακόμα και πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Ανοιχτά όλα τα σενάρια για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ - Τα βασικά γεγονότα μέχρι τώρα

6001408

Άκρως κρίσιμη θεωρείται η σημερινή μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αργά το μεσημέρι επιστρέφει από το Λονδίνο ο Στέφανος Κασσελάκης και στις 18:00 (το πιο λογικό είναι να καθυστερήσει λίγο) είναι προγραμματισμένη νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας θα ζητήσουν από τον πρόεδρο του κόμματος να μαζέψει τα όσα υποστήριξε στη χθεσινή επιστολή του, να εκφράσει τον σεβασμό και την αποδοχή του στα Όργανα και να δεσμευθεί πως δεν θα υπάρξουν άλλες εκπλήξεις, όπως για παράδειγμα η δημοσιοποίηση του ερωτηματολογίου, το οποίο θέτει προς συζήτηση κρίσιμα και ταυτοτικά ζητήματα, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση.

Ανοιχτά όλα τα σενάρια στον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας κατατέθηκε από αρκετά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας η πρόταση σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής την Τετάρτη. Παρότι κανένας δεν μίλησε ανοιχτά για πρόταση μομφής, πολλοί στην Κουμουνδούρου θεωρούν δεδομένο πως αν συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή θα γίνει προσπάθεια να μαζευτούν 151 υπογραφές, ώστε να κατατεθεί πρόταση για καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη.

Η πρόταση τελικά αποσύρθηκε και αποφασίστηκε η σημερινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πρόταση για σύγκληση Κεντρικής Επιτροπής δεν είναι πιθανό να επανέλθει στο τραπέζι, όμως κανείς δεν μπορεί από τώρα να προβλέψει την πορεία της συνεδρίασης.

Κάποιοι μάλιστα δεν θεωρούν δεδομένο πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει στη συνεδρίαση!

Χαρακτηριστικό αυτό που είπε ο Γιώργος Τσίπρας στα Παραπολιτικά. Ο διευθυντής της ΚΟ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις ευρωεκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, «αλλά αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, πρέπει να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο…».

Αντιδράσεις

«Τα ερωτήματα δεν είναι κακή ιδέα, απλώς θεωρώ ότι το να συζητάμε σήμερα με πρωτοβουλία του πρόεδρου αυτά, αντί για το αγροτικό, τα εργασιακά και την ακρίβεια δεν είναι σωστό» είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στον ΑΝΤ1 σημειώνοντας με νόημα πως «ο κ. Κασσελάκης εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ίδρυσε νέο κόμμα» και πως «όταν εκλέχθηκε, δεν είπε “θα καταργήσω τα όργανα”».

«Εκλέξαμε πρόεδρο, όχι μονάρχη» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Κώστας Ζαχαριάδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν αγνοεί τα κομματικά όργανα».

«Αν κοιτάξουμε από ποιου πρωτοβουλίες προήλθε η αρνητική δημοσιότητα, καμία δεν ξεκίνησε από εμάς, αλλά από τον πρόεδρο και την ομάδα του. Εμείς δεν φύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να βοηθήσουμε» είπε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Ραγκούσης.

Το ερωτηματολόγιο, αποφασίστηκε πως δεν μπορεί να παρθεί πίσω, αφού έχει ήδη δημοσιοποιηθεί. Όπως αναφέραμε και χτες, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας δεν είναι αντίθετα στο να παίρνουν τα μέλη σημαντικές αποφάσεις. Αυτό, λένε, έχει κατοχυρωθεί καταστατικά από την εποχή του Αλέξη Τσίπρα (για τον οποίον ακούστηκαν σχεδόν αποθεωτικά λόγια στη χτεσινή συνεδρίαση). Η αντίθεσή τους έγκειται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδρασε χωρίς να τους ενημερώσει από πριν.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς, μέσω της ΕΡΤ, κάλεσε όλες τις πλευρές να κάνουν ένα βήμα πίσω, ενώ χαρακτήρισε «αυτοκτονική» μία πρόταση μομφής κατά του προέδρου. Σύμφωνα με όσα είπε, το ερωτηματολόγιο αφορά σε θέματα που έχουν τεθεί στην εσωκομματική συζήτηση εδώ και χρόνια και οι απαντήσεις θα λειτουργήσουν συμβουλευτικά.

Άλλα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, λένε στο documentonews.gr πως το κόμμα θα έπρεπε να συζητά για τα σημαντικά προβλήματα, για τους αγώνες των αγροτών, για τις διεκδικήσεις των φοιτητών, για την ακρίβεια κλπ. «Αντί να γίνεται αυτό κάποιοι συνεδριάζουν για θέματα που δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία, προκαλώντας την αγανάκτηση του κόσμου» τονίζουν.

Όπως και να ‘χει, η σημερινή μέρα αναμένεται να είναι κομβική για την πορεία του κόμματος…

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

ελας

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

Ενώ φέρεται να παραδέχθηκε «σε διαδικτυακή συνομιλία με έτερους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση…

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος