Πυρκαγιές σε Ροδόπη, Μεσολόγγι, Λιβαδειά, Δράμα

Μια ακόμη δύσκολη ημέρα περνούν οι πυροσβέστες που με αυτοθυσία προσπαθούν να κατασβέσουν πυρκαγιές σε Ροδόπη, Μεσολόγγι, Λιβαδειά και Δράμα.

57b08e401dc5241c2c8b45fc

Η πυρκαγιά στην περιοχή Άγ. Γεώργιος Μεσολογγίου εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα και τρία αεροσκάφη. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε και στην περιοχή Κύργια, στο Δοξάτο Δράμας. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη.

Στην περιοχή Ξυλαγανή του δήμου Μαρώνειας Ροδόπης  ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν το απόγευμα λόγω της μεγάλης έκτασης της πυρκαγιάς και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 12 οχήματα,14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, όχημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ένα αεροπλάνο.

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση εκδηλώθηκε και στην περιοχή Παρόριο Λιβαδειάς. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, τέσσερα οχήματα τοπικής αυτοδιοίκησης και δύο αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αντιφίλιπποι Καβάλας. Στο σημείο είχαν σπεύσει 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής εκδηλώθηκαν 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 23 αστικές πυρκαγιές.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων