Πύρινα μέτωπα σε Κορινθία και Λέσβο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τη Δευτέρα, σε δασική έκταση στην περιοχή Αθίκια Κορινθίας.  Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή Καβάκι στη Λέσβο.

5119558

Ειδικότερα, η φωτιά εξελίσσεται στην Ντράσα στο Γαλατάκι προς το Ρυτό Κορινθίας. Πρόκειται για ένα σημείο στο οποίο είχε σταματήσει η πυρκαγιά που ξέσπασε τον Ιούλιο στις Κεχριές, καταστρέφοντας πάνω από 32.000 στρέμματα. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με 9 οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Από αέρος συνδράμουν 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο. Στόχος των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι να μη φτάσει η πυρκαγιά στο πευκοδάσος που βρίσκεται κοντά στο πύρινο μέτωπο. 

Σημειώνεται πως η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. 

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή Καβάκι στη Λέσβο. Η φωτιά εξελίσσεται σε χαμηλή βλάστηση, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να την περιορίζουν σε χαράδρα, προκειμένου να μην ξεφύγει προς το δασικό κομμάτι της περιοχής. 

Για τον παραπάνω λόγο, έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα. Από αέρος και μέχρι τη δύση του ηλίου, επιχειρούν 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Σε κάθε περίπτωση, η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι χαμηλής έως μέτριας έντασης. 

Εξάλλου, αρκετά καλή είναι –σύμφωνα με την πυροσβεστική– η εικόνα της πυρκαγιάς στην περιοχή Αγίου Στεφάνου, στον Ερημίτη της Κέρκυρας, που έκαψε περισσότερα από 300 στρέμματα δασικής έκτασης. Στην περιοχή παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, με τη φωτιά να έχει οριοθετηθεί.  

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…