«Πυρά» Πολάκη κατά Κικίλια για τον κορονοϊό

«Μεγάλο πολιτικό λάθος από την κυβέρνηση στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ποντάροντας όλα τα λεφτά της στα εμβόλια και όχι σε μια επιθετική πολιτική με ιχνηλατήσεις του κορονοϊού και φαρμακευτικές θεραπείες»  

Polakis

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Βασίλη Κικίλια σχετικά με τον κορονοϊό, τις θεραπευτικές μεθόδους και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για την καταπολέμηση της πανδημίας.

«Νέα έκκληση στην κυβέρνηση να προμηθευτεί και να χορηγήσει σε ασθενείς φάρμακα που λειτουργούν αποτελεσματικά κατά της πανδημίας την ώρα που καθυστερούν δραματικά οι προμήθειες των εμβολίων απεύθυνε στην κυβέρνηση ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή σημειώνοντας ότι αν είχαν χορηγηθεί τα κατάλληλα φάρμακα θα είχαν σωθεί 2.500 ζωές στην Ελλάδα. Φλεβάρη – Μάρτη δεν ξέραμε, κανείς δεν ήξερε. Για αυτό και τότε σας βάλαμε πλάτη. Στη δεύτερη φάση δεν σας βάζουμε πλάτη. Γιατί κάνατε λάθος. Βαρύ λάθος. Επιστημονικό λάθος. Πολιτικό λάθος. Έχουμε πλέον παραδείγματα χωρών που αντιμετώπισαν πολυ καλύτερα τελικά από εμάς την πανδημία και στην πρώτη και τη δεύτερη φάση. Εσείς επιλέξατε την αντιμετώπιση που έλεγε “αμάν ο ιός, για να τον αντιμετωπίσουμε θέλουμε ισχυρό σύστημα υγείας, δεν έχουμε την πολιτική επιλογή να το κάνουμε, όπως και άλλες πολλές χώρες. Άρα παίρνουμε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, λοκντάουν και εμβόλια”. Δευτερευόντως τεστ και φάρμακα”»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι ήδη από τον Νοέμβρη είχε προειδοποιήσει ότι το εμβόλιο θα καθυστερήσει να γίνει σε όλο τον πληθυσμό και γι’ αυτό θα πρέπει να χορηγηθούν άμεσα όλα τα διαθέσιμα φάρμακα στους ασθενείς για να σωθούν όσες περισσότερες ζωές γίνεται τους επόμενους μήνες. 

«Υπάρχουν μια σειρά από θεραπείες και έχουμε όπλα για διάφορες κατηγορίες ασθενών. Γιατί δεν τα χρησιμοποιούμε;» ρώτησε ο κ. Πολάκης τον υπουργό Υγείας και έφερε ως παράδειγμα τη δράση της κολχικίνης και άλλων ουσιών που σύμφωνα με δημοσιευμένες μελέτες έχουν αποτελεσματική δράση κατά του κορονοϊού. 

Τέλος ο Παύλος Πολάκης αφήνοντας αιχμές κατά του Βασίλη Κικίλια και της κυβέρνησης τόνισε ότι  «Αν κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ας απαντήσουν με στοιχεία, ποια άλλη χώρα αντιμετώπισε με καλύτερο τρόπο την πανδημία. Τα ημερήσια διαγνωστικά tests φθάσανε στα 35.000 είμαστε η πρώτη χώρα που έβαλε τα rapid tests», αντέτεινε ο υπουργός Υγείας και κατέληξε:

«Η κατάσταση είναι σοβαρή, χρειάζεται από δω και πέρα προσοχή, σοβαρότητα, εγκράτεια και αλληλεγγύη. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα παρά μόνοι μας. Και η ελληνική κοινωνία είναι μαζί μας σε αυτή τη προσπάθεια γιατί πάνω από όλα το στοίχημα μας είναι να σώσουμε ζωές».

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανέφερε: «Μέχρι σήμερα όλες οι επιστημονικές κοινότητες και οι φορείς παραδέχονται ότι δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή που να προσφέρει ίαση στην πανδημία του κορονοϊού. Όλες οι κλινικές μελέτες για τις θεραπείες είναι σε πειραματικό στάδιο». «Η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της στο μέλλον για τις θεραπείες αφού πρώτα αποφασίσει σχετικά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων», επισήμανε ο κ. Κικίλιας

 

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

sofiko pirosbestis

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

Τραυματίστηκε ο υποδιοικητής της ΠΥ Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από εναέριο μέσο