«Γαλάζιος εμφύλιος» Μπακογιάννη με Θεοδωρικάκο για την εγκληματικότητα στην Αθήνα

Την ανάγκη για δραστική αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Αθήνα εξέφρασε ο Κώστας Μπακογιάννης, αφήνοντας αιχμές για τον υπουργό προστασίας του Πολίτη

theodorikakos mpakogiannis

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον δημοτική αρχή Αθηνών, με την παρουσία της αστυνομίας και την εγκληματικότητα να είναι στο επίκεντρο. 

Την αρχή έκανε το πρωίμιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε την ανάγκη για προληπτική, ενεργή και διαρκή αστυνόμευση στην Αθήνα. Επισήμανε παράλληλα ότι ο δήμος έχει εξαντλήσει τα μέσα και τις αρμοδιότητές του.

Ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ακόμη ότι ο δήμος έχει χαρτογραφήσει δρόμο και γειτονιά-γειτονιά το πρόβλημα ασφάλειας και έχει συντάξει το «μαύρο» χάρτη της παραβατικότητας στην πρωτεύουσα. 

Λίγο αργότερα το υπουργείο απάντησε στις δηλώσεις  του Κώστα Μπακογιάννη με επίσημη ανακοίνωση, στην οποία απορρίπτει, εμμέσως πλην σαφώς, τις αιχμές του και τονίζει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων έχει συχνή επικοινωνία και συνεργασία με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικά
Η πραγματικότητα είναι ότι ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, εκ μέρους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου. Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων.

Πραγματικότητα είναι επίσης, οι αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο. Στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…