Newsroom

Newsroom

Πυρά Μίκη κατά πάντων

Αποφασισμένος να πραγματοποιηθεί η σημερινή συγκέντρωση στην πλατεία με ομιλητή τον ίδιο, ο Μ. Θεοδωράκης καλεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να…

mikis1

Αποφασισμένος να πραγματοποιηθεί η σημερινή συγκέντρωση στην πλατεία με ομιλητή τον ίδιο, ο Μ. Θεοδωράκης καλεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να του ζητήσει συγνώμη και επιτίθεται κατά της κυβέρνησης
Σε “κατάληψη” της Πλατείας Αριστοτέλους προχώρησε από χθες το απόγευμα ο Μίκης Θεοδωράκης, τοποθετώντας στο κέντρο της μια πολυθρόνα και δύο καρέκλες δεξιά κι αριστερά, με φόντο ένα πανό με το σύνθημα “Λευτεριά στην Ελλάδα”.
Στην πολυθρόνα κάθισε ο ίδιος, στη μια καρέκλα ο συνεργάτης του Νότης Μαριάς και στην άλλη τοποθετήθηκε το ηχείο της πρόχειρης μικροφωνικής εγκατάστασης.
Ο μουσικοσυνθέτης πήρε το μικρόφωνο και παρουσία περίπου 200 ατόμων, που τον χειροκροτούσαν, εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων, ξεκαθαρίζοντας πως απόψε θα μιλήσει από εκεί και θα κεράσει πικρό ποτήρι όσους επιχείρησαν να του το απαγορεύσουν. “Δεν υπολόγισαν ότι εγώ είμαι αγωνιστής. Οταν παίζω σκάκι, κάνω ρουά ματ” φώναξε.
Ο Μίκης κάλεσε τον Γ. Μπουτάρη να του ζητήσει συγνώμη και να παραδεχτεί το λάθος του, ενώ υποστήριξε πως ο δήμαρχος του τηλεφώνησε δύο φορές χθες αλλά εκείνος αρνήθηκε να του μιλήσει.
“Είναι αξιοσέβαστο άτομο, μου αρέσει πάρα πολύ το κρασί που κάνει, τον καταλαβαίνω ότι κι αυτός πιέστηκε” είπε και διερωτήθηκε γιατί πρέπει να ξεκινήσει από τον ίδιο ο “καθαρισμός” της πλατείας. Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρύτανη του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλο ότι υπαναχώρησε, παρόλο που όταν μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο ήταν ενθουσιασμένος με την πρόσκληση.
“Είναι ντροπή γι’ αυτούς που αναγκάζουν έναν άνθρωπο της δικής μου ηλικίας να κάθεται σε μια καρέκλα στη μέση της πλατείας” είπε και προανήγγειλε πως θα είναι εκεί και σήμερα από το πρωί, ακόμα και με μαγιό αν έχει ζέστη.
Για την κυβέρνηση είπε πως “είναι τόσο ζαλισμένη, τόσο πανικοβλημένη, που ο ίλιγγος την τραβάει όλο και πιο κάτω χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα”.
Χαρακτήρισε επανάσταση την παρουσία 500.000 ανθρώπων ?όπως είπε? την περασμένη Κυριακή έξω από τη Βουλή και υποστήριξε πως οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός θα έλεγε την επόμενη ημέρα ότι παραιτείται.
Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, προβλέποντας πως στην κυβέρνηση “δεν θα έχουν καλό τέλος”. Οπως είπε, “τους λυπάμαι γιατί σήμερα τρώνε γιαούρτια ενώ αύριο (…)”. Κάποιοι από το κοινό σε εκείνο το σημείο φώναξαν “πέτρες”, “καδρόνια” και “σφαίρες”, και ο Μίκης Θεοδωράκης αρκέστηκε να σχολιάσει “Φωνή λαού, οργή Θεού”.
Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
“Νταηλίκια”
Ο Γ. Μπουτάρης σε χθεσινές δηλώσεις του έκανε λόγο για νταηλίκι του Μίκη Θεοδωράκη, αναφέροντας ότι δεν έχει απαγορεύσει στον μουσικοσυνθέτη να μιλήσει στη Θεσσαλονίκη. Οπως είπε, η δημοτική αρχή τού πρότεινε εναλλακτικά την Πλατεία Αρχαίας Αγοράς και του Λευκού Πύργου, αφού απόφασή της είναι να μη διατίθεται για πολιτικές και άλλες συγκεντρώσεις η Πλατεία Αριστοτέλους. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι δεν έχει κανέναν τρόπο να αποτρέψει εκείνους που θέλουν να καταλάβουν την Πλατεία Αριστοτέλους και πως το μόνο του όπλο είναι η πειθώ και η έκκληση να σεβαστούν την απόφαση της δημοτικής αρχής.
ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ
Συζήτηση και παζάρι
Για 15η μέρα, μερικές εκατοντάδες “Αγανακτισμένοι” στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία του Λευκού Πύργου και μετά τις 9 το βράδυ ξεκίνησαν την ανοικτή τους συνέλευση για να καθορίσουν τα οργανωτικά και τις επόμενες κινήσεις τους.
Στον προγραμματισμό τους βρίσκεται η διοργάνωση μηχανοκίνητης πορείας στους δρόμους της πόλης, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί τις επόμενες μέρες, με τις συμμετοχές ως τώρα να ξεπερνούν τις 70.
Από το περασμένο Σαββατοκύριακο λειτουργεί στον χώρο της συγκέντρωσης χαριστικό παζάρι, όπου μπορούν οι συμμετέχοντες να αφήσουν παλιά ρούχα και άλλα αντικείμενα και να πάρουν κάτι που τους χρειάζεται.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
http://www.ethnos.gr

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο