«Πυρά Κύρτσου για την εξαφάνιση της έκθεσης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα στο ευρωκοινοβούλιο

Σε ακόμα ένα φαρμακερό σχόλιο προέβη ο διαγραφείς ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, σχετικά με το πρωτοφανές κρούσμα λογοκρισίας στην ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου από την οποία εξαφανίστηκε η ανάρτηση για την έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, που εξέθεσε ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.
 

NewsRoom 21/05/2022 | 15:44

Οι εξηγήσεις της υπηρεσίας επικοινωνίας του Ε/Κ, μετά τον σάλο, ότι το άρθρο «δεν ήταν σύμφωνο με τις συντακτικές κατευθυντήριες γραμμές για τις υπηρεσίες επικοινωνίας του Κοινοβουλίου», δεν φαίνεται να έπεισαν κανέναν.

«Η εξαφάνιση της έκθεσης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για περιορισμό ελευθερίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα, από την επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν είναι απλά "ατυχές περιστατικό" όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι. Μοιάζει με "εξαγωγή" μεθόδων Μητσοτάκη στο ΕΚ μέσω κυκλώματος» σχολίασε ο κ. Κύρτσος.

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω λίστα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα για το 2022 η χώρα μας κατρακύλησε 38 θέσεις από πέρυσι και φιγουράρει πλέον στην 108η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες και στην τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης.