Newsroom

Newsroom

Πυρά εναντίον διαδηλωτών από στρατιώτες του Τσαντ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Πυρ εναντίον διαδηλωτών στο Μπανγκουΐ άνοιξαν στρατιώτες του Τσαντ, οι οποίοι βρίσκονται στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στο πλαίσιο της ειρηνευτικής δύναμης…

afrikh

Πυρ εναντίον διαδηλωτών στο Μπανγκουΐ άνοιξαν στρατιώτες του Τσαντ, οι οποίοι βρίσκονται στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στο πλαίσιο της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης.

Υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες. Αξιωματικός της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης επιβεβαίωσε τη σύγκρουση, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Από πλευράς της, η κυβέρνηση του Τσαντ διέψευσε τα περί πυρών.

«Κανένας στρατιώτης από το Τσαντ δεν πυροβόλησε εναντίον διαδηλωτών. Διαψεύδουμε επισήμως την πληροφορία αυτή», αναφέρει ο υπουργός Ενημέρωσης και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Χάσαν Σίλα Μπακάρι σε ανακοίνωσή του.

Το επεισόδιο αυτό είναι ένα από τα τελευταία που σημειώνονται στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, καθώς αυξάνεται η ένταση στο Μπανγκουί μεταξύ του πληθυσμού της πόλης, που είναι κυρίως χριστιανοί, και των στρατιωτών από το Τσαντ, περιπλέκοντας τις διεθνείς προσπάθειες να δοθεί τέλος στις διαθρησκευτικές συγκρούσεις που σημειώνονται στη χώρα.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας κατηγορούν τους στρατιώτες από το Τσαντ ότι έχουν πάρει το μέρος των μουσουλμάνων ανταρτών Σελεκά, που ανέτρεψαν τον πρόεδρο Μποζιζέ τον Μάρτιο εξαπολύοντας ένα κύμα δολοφονιών και λεηλασιών. Πολλοί από τους Σελεκά προέρχονται από το Τσαντ και το Σουδάν.

Ένας εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσε ότι περίπου 40 άνθρωποι νοσηλεύονται σήμερα στο ιατρικό κέντρο που έχει δημιουργήσει η οργάνωση στο αεροδρόμιο, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ελαφρά τραυματισμένοι καθώς ποδοπατήθηκαν έπειτα από πανικό που δημιουργήθηκε.

Ο εκπρόσωπος των MSF Μάρτιν Σιρλ δήλωσε ότι ένας άνθρωπος νοσηλεύεται τραυματισμένος από σφαίρα, ενώ τρεις ακόμη έχουν χτυπηθεί από ένα όχημα.

Οι διαδηλωτές ισχυρίστηκαν ότι οι στρατιώτες από το Τσαντ οδήγησαν το όχημά τους εναντίον του πλήθους όταν οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον τους.

Η Γαλλία έχει αναπτύξει 1.600 στρατιώτες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία σε μια αποστολή με στόχο να προστατεύσει τους πολίτες από τη διαθρησκευτική βία.

Οολλοί άνθρωποι βγήκαν χθες Κυριακή στους δρόμους του Μπανγκουί για να διαμαρτυρηθούν επειδή οι γαλλικές δυνάμεις αφοπλίζουν μόνο τους αντάρτες Σελεκά και αφήνουν τους μουσουλμάνους εκτεθειμένους στα αντίποινα των χριστιανικών πολιτοφυλακών, γνωστών και ως «αντιμπαλακά».

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…