"Πυρ ομαδόν" στη Βουλή κατά του απόντος Χατζηδάκη για το γάλα

Σφοδρά διακομματικά «πυρά» δέχθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για την παντελή έλλειψη ενημέρωσης αναφορικά…

moraitis 1

Σφοδρά διακομματικά «πυρά» δέχθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για την παντελή έλλειψη ενημέρωσης αναφορικά με τα προωθούμενα μέτρα που θα περιλαμβάνει το κρίσιμο πολυνομοσχέδιο και ειδικά ως προς το γάλα.

Βουλευτές όλων των κομμάτων εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για το γεγονός ότι, αν και έχουν ζητήσει από την περασμένη εβδομάδα ενημέρωση, εξακολουθούν να ενημερώνονται από τα ΜΜΕ και όχι από τον αρμόδιο υπουργό.

Ιδιαίτερα οξύς εμφανίστηκε ο κ. Θάνος Μωραΐτης (ΠΑΣΟΚ), επιμένοντας στην πρόθεσή του να καταψηφίσει και καταγγέλλοντας τον κ. Κωστή Χατζηδάκη ως εκπρόσωπο του πελατειακού κράτους και συγκεκριμένων συμφερόντων.

«Μην έχουμε ελπίδα ότι ο Χατζηδάκης θα έρθει να υπερασπιστεί αυτά που ο ίδιος προτείνει. Γιατί δεν τα προτείνει η τρόικα, αλλά ο ίδιος» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Και πρόσθεσε: «Είναι λυπηρό ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία εξευτελίζεται εντελώς. Μέσα σε τρία άρθρα θα έρθουν τόσα πράγματα σε τρεις μέρες. Ο κάθε βουλευτής πλέον έχει τη δική του ευθύνη και πρέπει να πει «όχι». Εγώ θα το κάνω και στο κόμμα και στην Ολομέλεια. Αυτή την ώρα που δεν έχει έρθει το νομοσχέδιο -εγώ ως υπεύθυνος για το ΠΑΣΟΚ δεν έχω κάτι στα χέρια μου- διάφορες επαγγελματικές ομάδες κάθονται με τον υπουργό και λύνουν διάφορα θέματα και αυτό είναι μεγάλη ξεφτίλα. Είναι η επιτομή του πελατειακού κράτους και αυτό έχει συγκεκριμένο εκπρόσωπο».

Νωρίτερα, ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) είπε ότι η μορφή που πιθανότατα θα έχει το νομοσχέδιο, δηλαδή τα τρία άρθρα, καθώς και η διαδικασία του κατεπείγοντος, σε συνδυασμό με το ό,τι δεν έχει γίνει έως τώρα γνωστό το περιεχόμενό του, «μας προσβάλλει όλους… Γι’ αυτή την κατάσταση φέρει ευθύνη η κυβέρνηση, που συζητούσε επί επτά μήνες με την τρόικα και διαθέτει λίγες ώρες στους βουλευτές».

Παράλληλα, κατήγγειλε πως έχουν παρεισφρήσει στο νομοσχέδιο διατάξεις που δεν αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Βλάχος, ο οποίος έχει εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή του με τις αλλαγές στη διάθεση του γάλακτος, παραδέχθηκε πως έχει ζητήσει ενημέρωση από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει λάβει απάντηση. Τη δυσφορία τους για την έλλειψη ενημέρωσης εξέφρασαν ακόμη οι Ιορδάνης Τζαμτζής και Μιχάλης Κασσής.

Καζάνι που βράζει το Άγιο Όρος: «Ταμπουρώνονται» μοναχοί στη Μονή Εσφιγμένου για την επιχείρηση έξωσης που ετοιμάζει η ΕΛΑΣ

μονη

Καζάνι που βράζει το Άγιο Όρος: «Ταμπουρώνονται» μοναχοί στη Μονή Εσφιγμένου για την επιχείρηση έξωσης που ετοιμάζει η ΕΛΑΣ

Ένα έγγραφο του Αστυνομικού Σταθμού Καρυών που εστάλη την περασμένη Τρίτη προς την Ιερά Επιστασία…