Newsroom

Newsroom

Πώς θα μάθετε αν κερδίσατε στην φορολοταρία

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει η πρώτη κλήρωση για τις αποδείξεις ηλεκτρονικών συναλλαγών, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ.

5a2008161dc524cd398b45e6

Το μεσημέρι θα αναρτηθούν σε ειδική πλατφόρμα, η οποία θα είναι στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, οι αποδείξεις του κάθε φορολογούμενου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Εκεί θα μπορεί ο καθένας να ελέγξει πόσοι λαχνοί τού αναλογούν.

Οι αποδείξεις ηλεκτρονικών συναλλαγών θα αποτελούν τους λαχνούς, αναλογικά με τα ποσά, και θα εμφανίζονται με μοναδικό κωδικό η καθεμία στην παραπάνω πλατφόρμα.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μπουν με τους κωδικούς του Taxisnet στην εφαρμογή και στην κατηγορία «προσωποποιημένη πληροφόρηση» να δηλώσουν έναν τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο θα κατατεθούν τα τυχόν κέρδη.

Η πρώτη κλήρωση θα αφορά μόνο στις αποδείξεις που έχουν εκκαθαριστεί στην ΑΑΔΕ για τον μήνα Οκτώβριο και οι υπόλοιπες (των προηγούμενων μηνών) θα μπουν σε μελλοντική κλήρωση.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα και θα γίνει δημόσια. Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα αναρτηθούν κωδικοποιημένα στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Τα αποτελέσματα θα είναι οι 1.000 λαχνοί (που θα έχουν τη μορφή των κωδικοποιημένων συναλλαγών και θα εμφανίζονται σε αύξουσα σειρά). Έτσι θα ελεγχθεί από τους φορολογούμενους, αν έχουν κερδίσει στην κλήρωση.

Οι τυχεροί θα λάβουν επίσης μήνυμα στην εφαρμογή του Taxisnet, στην κατηγορία «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση».

Εκτός των 1.000 πρώτων τυχερών, θα αναρτηθούν και οι κωδικοί των 1.000 αναπληρωματικών, οι οποίοι θα λάβουν το έπαθλο των 1.000 ευρώ, στην περίπτωση που οι πρώτοι δεν το αποδεχθούν μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…