Πωλητές ψυχών

Πολλά και διάφορα ειπώθηκαν από την ομάδα καταστροφών της Δεξιάς και τους δυναμιτιστές συνοδοιπόρους της στη χτεσινή εκρηκτική συνεδρίαση της Βουλής.

591e13121dc524cb378b45a2

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Αριθμοί, πλεονάσματα, προβλέψεις, οιμωγές, αλλαγές, συναλλαγές, παραλλαγές, μπαμ και μπουμ, ομού και ταυτοχρόνως, να μην ξέρεις από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις. Αλλά, ένας μόνο, μέσα στον χαμό των υλιστικών σχημάτων, ασχολήθηκε με ζητήματα ψυχής. Αριστερής ψυχής, μάλιστα, την οποία, ως γνωστό, οι ακραιφνείς εθνικόφρονες όχι απλώς απεχθάνονταν, αλλά είχαν πάντα ως στόχο να μας τη βγάλουν.

Και όμως, ο Κωστής Χατζηδάκης εμφανίστηκε χτες στη Βουλή με εντελώς άλλο πρόσωπο. Όχι απλώς δεν απεχθάνεται την ψυχή μας. Όχι μόνο δεν θέλει να μας τη βγάλει. Αλλά και εξέφρασε ευθαρσώς έναν γνήσιο πόνο, ου μην αλλά και οργή, για τη βάσκανο μοίρα της. Γιατί πουλήσατε την ψυχή ΣΑΣ, εκσφενδόνισε στον Τσακαλώτο, που προσπαθούσε να εξηγήσει με το γνωστό ευκλείδειο ύφος τα τι και τα πώς της αξιολόγησης. Την ψυχή ΜΑΣ, που πάει να πει όχι την ψυχή ενός ή δύο, πρωταιτίων ας πούμε, την ψυχή του Τσακαλώτου, ή του Τσίπρα, ας πούμε, αλλά όλων μας.

Τι ευαισθησία! Όχι μόνο ενδιαφέρεται για την ψυχή μας, αλλά της αποδίδει και εμπορική αξία. Ενώ οι πολιτικοί του πρόγονοι, στα πέτρινα χρόνια, όπως και οι σύγχρονοι συνάδελφοί του, τύπου Άδωνι, θεωρούσαν και θεωρούν την ψυχή μας μηδενικής αξίας, βδελυρή, εθνικώς χαλασμένη και άξια μόνο για να μας τη βγάλουν με την τανάλια, σαν χαλασμένο δόντι, αυτός είδε ότι επωλήθη. Πόσο και σε ποιους δεν είπε, αλλά πάντως επωλήθη. Που πάει να πει ότι μια αξία την έχει. Και όσο κι αν δεν ανέφερε την τιμή, ή τους αγοραστές, εκείνο που μένει είναι ότι δεν είμαστε για πέταμα.

Για να σοβαρευτούμε: Αγαπητέ μαθητή της αθλιότητας, άσε τις ψυχές μας ήσυχες. Αρκετά ασχολήθηκαν ψυχοβγάλτες, βασανιστές, καιροσκόποι, προπαγανδιστές, κομπιναδόροι μ’ αυτές. Στη σχετική τέχνη ειδικεύονται, εξάλλου, τα καλόπαιδα του ΛΑΟΣ που αγκαλιάσατε, οι ακροδεξιοί σας, οι χρυσαυγίτες, οι βαμμένοι αντικομμουνιστές, όλοι οι σκατόψυχοι του χώρου σας. Κι αν επιμείνεις να εμφανίζεσαι ως ψυχοπομπός των αριστερών, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να επιβεβαιώνεσαι ως μιμητής του Άδωνι. Νούμερο, συνεπώς. Αλλά νούμερο δύο και σ’ αυτό…

Πηγή: avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Κυκλωμα εκβιαστων

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή…