Αεροπορική τραγωδία με 150 νεκρούς (video)

Eπιβατικό αεροπλάνο airbus έπεσε στην Γαλλία. Το επιβατικό αεροσκάφος που πραγματοποιούσε την πτήση Βαρκελώνη - Ντίσελντορφ έπεσε στην Νότια Γαλλία. To αεροπλάνο ανήκει στη γερμανική εταιρεία Germanwings, θυγατρική της Lufthansa. Σύμφωνα με τα όσα είπαν στο koutipandoras.gr πηγές στην Ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ συντρίμια του έχουν διασκορπιστεί σε έκταση 2 χλμ.

AP Germanwings

Eπιβατικό αεροπλάνο airbus έπεσε στην Γαλλία. Το επιβατικό αεροσκάφος που πραγματοποιούσε την πτήση Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ έπεσε στην Νότια Γαλλία. To αεροπλάνο ανήκει στη γερμανική εταιρεία Germanwings, θυγατρική της Lufthansa. Σύμφωνα με τα όσα είπαν στο koutipandoras.gr πηγές στην Ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ συντρίμια του έχουν διασκορπιστεί σε έκταση 2 χλμ.

Η τελευτάια εξέλιξη είναι οτι βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους της Germanwings,και είναι στα χέρια των γαλλικών αρχών.Τη σχετική δήλωση έκανε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζενέβ.

Το αεροσκάφος, μετέφερε 144 επιβάτες   και έξι μέλη πληρώματος.Τουλάχιστον 45 από τους επιβαίνοντες ήταν Ισπανοί, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων είναι γερμανικής υπηκοότητας.


Σύμφωνα με την Υ.Π.Α της Γαλλίας το αεροσκάφος χάθηκε στις 11(τοπική) απο τα ραντάρ.Το αεροδρόμιο της  Βαρκελώνης αναφέρει οτι , το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 09:47 (τοπική ώρα) και εξαφανίστηκε 40 λεπτά μετά την απογείωσή του και ενώ πετούσε στα 6.800 πόδια.Σύμφωνα με  το BBC ο πιλότος του αεροσκάφος λίγο πριν χαθέι απο τα ραντάρ εξέπεμψε SOS.

Η ανακοίνωση της Germanwings για το δυστύχημα

Η θλίψη των συγγενών των επιβατών της μοιραίας πτήσης (φωτο)

Τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους, με αριθμό πτήσης 4U9525,  εντοπίστηκαν από δύο ελικόπτερα που έσπευσαν στο σημείο όπου χάθηκε το ίχνος του Airbus από τα ραντάρ.Στο σημείο συντριβής βρίσκονται δεκάδες πυροσβέστες και 200 αστυνομικοί..




Τα συντρίμμια του Airbus βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βορείως της Νίκαιας.

Δείτε τη διαδρομή που ακολούθησε το μοιραίο αεροπλάνο


Nωρίτερα ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι «είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες».

Η Germanwings είναι εταιρεία χαμηλούς κόστους, θυγατρική της Lufthansa. Ιδρύθηκε το 2002 και έχει στόλο 80 αεροπλάνων.To Α320 που συνετρίβη ήταν ηλικίας 24 ετών και περιλαμβανόταν από το 1991 στον στόλο της Germanwings, σύμφωνα με την ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών airfleets.net.

Lufthansa: Ελπίζουμε να βρούμε επιζώντες

“Είναι μια μαύρη μέρα για την Lufthansa. Ελπίζουμε να βρούμε επιζώντες”, έγραψε μεταξύ άλλων μέσω του επίσημου λογαριασμού της Lufthansa στο twitter ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Carsten Spohr.

Αναλυτικά, ο Spohr έγραψε:

Δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς συνέβη στην πτήση 9525. Τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες και τους φίλους των επιβατών και του πληρώματος. Εάν οι φόβοι μας επιβεβαιωθούν, είναι μια μαύρη μέρα για τη Lufthansa. Ελπίζουμε να βρούμε επιζώντες”.

 

 

 

 

Δείτε τι μεταδίδει ζωντανά το France 24

 

 

 

Το αεροπλάνο, το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς

Παρά τα αεροπορικά δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια, για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, το αεροπλάνο δεν παύει να είναι το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς, ασφαλέστερο από το τρένο, πόσο μάλλον από το αυτοκίνητο.

 

 

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…