Newsroom

Newsroom

Ψηλά στα διεθνή ΜΜΕ οι εκλογές στην Ελλάδα

Στην εκλογική διαδικασία που διεξάγεται στην Ελλάδα είναι στραμμένο το βλέμμα από τα διεθνή ΜΜΕ .

mme ekloges aljazeera 1

Οι εκλογές στην Ελλάδα κυριαρχούν στα δελτία ειδήσεων των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Τα διεθνή δίκτυα, από το πρωί μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις από την εκλογική διαδικασία. Τα περισσότερα ειδησεογραφικά πρακτορεία βλέπουν… μια δύσκολη εκλογική μάχη, και μικρές πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης. Στο μικροσκόπιο του διεθνή τύπου παραμένει σταθερά το σκάνδαλο υποκλοπών και η τραγωδία στα Τέμπη.

 

Το Reuters, το οποίο μάλιστα είχε κάμερες σε διάφορα εκλογικά κέντρα, μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση την ψήφο του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, δεν βλέπει καθαρό αποτέλεσμα από τη σημερινή εθνική εκλογική διαδικασία

mme ekloges reuters

Και η Washington Post δεν βλέπει σχηματισμό κυβέρνησης καθώς με το σύστημα απλή αναλογικής όπως αναφέρει «πρέπει να ξαναψηφίσουν οι πολίτες σε μερικές βδομάδες».

mme ekloges washingtonpost

 

Για μάχη ώμο με ώμο ανάμεσα στον απερχόμενο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα γράφει το Al Jazeera, σημειώνοντας ότι η απλή αναλογική δεν ευνοεί την ανάδειξη ενός ξεκάθαρου νικητή σήμερα.

mme ekloges aljazeera

mme ekloges dw

Δύσκολη η εξασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σήμερα λέει η γερμανική Deutchse Welle.

mme ekloges guardian

Υπό τη σκιά του σκανδάλου υποκλοπών και του εγκλήματος στα Τέμπη πηγαίνει σήμερα στην εκλογική μάχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνει ο Guardian, υπογραμμίζοντας ότι «η οικονομική ανάκαμψη ίσως δεν είναι αρκετή για την επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη»

mme ekloges politico

«Η Νέα Δημοκρατία έχει πληγεί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα και το σκάνδαλο υποκλοπών, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μην μπορεί να το κεφαλαιοποιήσει», γράφει σήμερα το Politico σε δημοσίευμά του, ενώ δεν δίνει πιθανότητες για να βγει κάποιος νικητής από την σημερινή μάχη.

mme ekloges bbc

«Έχουμε την προοπτική οι εκλογές να είναι χωρίς αποτέλεσμα και να έχουμε ίσως μια άλλη ψηφοφορία αργότερα το καλοκαίρι. Όποιος κοιμάται εδώ γύρω μάλλον ξύπνησε από τις καμπάνες της εκκλησίας και αυτό θα φέρει περισσότερο κόσμο για να ψηφίσει σε αυτό το σχολείο μέσα στην ημέρα», ανέφερε το BBC.

Η Ισπανική El Pais εστιάζει στο αίσθημα αγανάκτησης που επικρατεί αυτή τη στιγμή μεταξύ των νέων, το οποίο αναμένεται να αποτυπωθεί και στην κάλπη, δίνοντας τίτλο στο άρθρο της: «Εκλογές στην Ελλάδα: Οι υποψήφιοι αντιμέτωποι με την ανυπακοή και την οργή της νεολαίας

mme ekloges

 

 

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…