Newsroom

Newsroom

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Ψηφίστηκε τελικά η τροπολογία για την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων. Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος…

Ψηφίστηκε τελικά η τροπολογία για την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων. Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και των Ανεξάρητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο μάλιστα και για αντισυνταγματικότητα.
Από τους 214 βουλευτές που παρέστησαν στην ψηφοφορία, 155 ψήφισαν υπέρ, 56 βουλευτές καταψήφισαν την τροπολογία, 86 ήταν απόντες ενώ «παρών» ψήφισε το ΚΚΕ. Την τροπολογία καταψήφισαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δημοκρατικής Αριστεράς, της Κοινωνικής Συμφωνίας και της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Από την ψηφοφορία ηχηρή ήταν η απουσία, μεταξύ άλλων, του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος έχει εκφράσει τη διαφωνία του με τις ρυθμίσεις, θέτοντας στη διάθεση του Πρωθυπουργού την παραίτησή του.
Την τροπολογία δεν ψήφισαν από την πευρά του ΠΑΣΟΚ η Αννα Νταλάρα και ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος και η Όλγα Ρενταρή Τέντε.
Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Γιαννίτσης κατά την ομιλία του στη βουλή, απάντησε στις επιθέσεις που δέχτηκε, λέγοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών ήταν το επισπεύδον υπουργείο για την προώθηση της τροπολογίας, έχοντας αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη του συνυπογράφοντος. Ο κ. Γιαννίτσης ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι πρόσθετη επιχορήγηση, σημειώνοντας ότι τα κόμματα πρέπει να ξεπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο