Newsroom

Newsroom

Ψηφίστηκε το νέο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας

Με την υπερψήφιση του νέου καταστατικού του κόμματος ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

571bb6b41dc5241f148b4631

Το τελικό κείμενο του νέου καταστατικού εγκρίθηκε αφού έγιναν ορισμένες τροποποιήσεις, περισσότερο τυπικού χαρακτήρα στο προσχέδιο που είχε αρχικά κατατεθεί.

Πιο συγκεκριμένα, με τις αλλαγές που έγιναν δίνεται η δυνατότητα στην οργανωτική επιτροπή να καλεί το 1/10 των αιρετών μελών, από παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς στην σύγκληση του συνεδρίου. Στη συγκρότηση του συνεδρίου περιλαμβάνονται οι περιφερειακοί σύμβουλοι στις περιφέρειες εκείνες που δεν έχει εκλεγεί βουλευτής της Ν.Δ., σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των βουλευτών.

Ακόμη,σε περίπτωση που ο πρόεδρος δηλώσει κώλυμα και δεν υπάρχουν αντιπρόεδροι, καθήκοντα προέδρου ασκεί ο γραμματέας της Π.Ε. εφόσον είναι βουλευτής. Σε διαφορετική περίπτωση καθήκοντα αναλαμβάνει ο γραμματέας της Κ.Ο. και αν και εκείνος κωλύεται, τότε αναλαμβάνει το αρχαιότερο μέλος της Κ.Ο. Ορίστηκε ακόμη ότι ο προσωρινός πρόεδρος δεν μπορεί να διαγράψει κανέναν, ενώ για τη συγκρότηση της Π.Ε. αποφασίστηκε ο συνολικός αριθμός των μελών να είναι 300, 150 αιρετά και 150 μη αιρετά μέλη.  

(φώτο eurokinissi)

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…