Newsroom

Newsroom

Ψέματα, λάσπη και συκοφαντίες

Χωρίς να αναφερθεί στην ουσία των διερευνούμενων κατηγοριών, ο Ακης Τσοχατζόπουλος μίλησε για επίθεση λάσπης, ψευδών και συκοφαντίας εις βάρος…

Χωρίς να αναφερθεί στην ουσία των διερευνούμενων κατηγοριών, ο Ακης Τσοχατζόπουλος μίλησε για επίθεση λάσπης, ψευδών και συκοφαντίας εις βάρος του ενώ άφησε αιχμές λέγοντας ότι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε σε μία πολιτικά, ηθικά και νομικά απαράδεκτη ενέργεια.
«Σε αυτό το βήμα έχω δώσει πολλές μάχες. Σήμερα είμαι υποχρεωμένος να δώσω τη μάχη για την αλήθεια. Για να αντιμετωπίσω μία σειρά από επιθέσεις, ψέματα, συκοφαντίες και λάσπη», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
Αφού αναφέρθηκε στη δικαστική του νίκη κατά του Spiegel, o κ. πρώην υπουργός σημείωσε: «Κάποιοι φίλοι με συμβούλευσαν να μην έρθω σήμερα, αλλά να στείλω ένα υπόμνημα. “Γιατί να νομιμοποιήσεις μια διαδικασία που έχει προαποφασιστεί;” μου είπαν. Τους είπα “δεν φυγομαχώ”. Για να δώσω την δική μου αλήθεια. Η συνείδησή μου, η ιστορία μου και ο σεβασμός προς το κοινοβούλιο μέσα από το οποίο υπηρέτησα τρεις δεκαετίες τον ελληνικό λαό δεν θα μου επέτρεπαν άλλη στάση. Ημουν πάντα παρών και όχι απών».
«Κανείς δεν θα κρυφτεί πίσω από μένα»
«Είναι χρέος μου», συνέχισε ο κ. Τσοχατζόπουλος «να υπερασπιστώ την προσωπική μου πορεία και προσφορά. Κανένας άλλος δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μένα, όπως δεν κρύφτηκα κι εγώ. Σήμερα θα ακούσουν όλοι τα πραγματικά γεγονότα και όλη την αλήθεια».

Στην σοβαρότερη αιχμή του για το κυβερνητικό κόμμα, ο πρώην υπουργός μίλησε για καθοδηγούμενη απόφαση:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε σε μία ενέργεια πολιτικά, ηθικά και νομικά απαράδεκτη. Σκοπός κάποιων είναι να στηθεί ένα Κολοσσαίο προκειμένου με την εξόντωση κάποιου και τη διάσωση άλλων να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Οδήγησαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα σε πολιτικό και νομικό αυτοεγκλωβισμό (…) Οσοι νόμισαν ότι θα κατασκευάσουν έναν βολικό ένοχο έκαναν λάθος. Καθώς και όσοι αναγόρευσαν σε δήθεν αξιόπιστους κατήγορους τους κατηγορούμενους – μιζαδόρους της γερμανικής δικαιοσύνης (…)

«Νιώθω οργή αλλά περισσότερο λύπη. Γιατί εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπω και την προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν απέναντί μου το κόμμα μου, το ΠΑΣΟΚ. Συστήνω σε αυτούς που τους αρέσει να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο, ότι χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα. Τη δική μου ιστορική συμβολή κανείς δεν θα την διαγράψει.

«Η αλήθεια θα κάψει τους σκευωρούς»
«Πολλοί λένε ότι θα κάνω αποκαλύψεις και θα κάψω κόσμο. Αποκαλύψεις δεν κάνω γιατί απλούστατα δεν έχω. Ομως η αλήθεια θα κάψει τους σκευωρούς. Η κατηγορία δεν στηρίζεται σε κανένα πραγματικό στοιχείο, παρά μόνο σε αόριστες αναφορές».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος μίλησε επίσης για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις εις βάρος του κατηγορίες, αλλά και σειρά εντύπων που επαναλαμβάνουν, όπως είπε, κομμάτια που συμφέρουν τον καθένα, εξυπηρετώντας τους κύκλους που βρίσκονται πίσω από την υπόθεση.

Οσοι νομίζουν ότι οι πολίτες αρκούνται απλά στο να ακούν προσκατασκευασμένες αλήθειες, κάνουν λάθος, διαμήνυσε, ενώ υπενθύμισε ότι εδώ και ένα χρόνο βρέθηκε στο κέντρο μιας επίθεσης, «μιας επικοινωνιακής καταιγίδας» για το σπίτι που αγόρασε.

«Δεν έγιναν όλα ωραία και καλά»

Ο κ. Τσοχατζόπουλος παραδέχθηκε ότι στην υπόθεση των υποβρυχίων δεν έγιναν όλα ωραία και καλά. «Γι΄αυτό άλλωστε», είπε, «η ελληνική δικαιοσύνη εδώ και 16 μήνες ασχολείται με το θέμα. Αφού η ελληνική δικαιοσύνη ασχολείται με ένα θέμα για να βρει τους ενόχους, υπάρχει άλλος που μπορεί να βγάλει αποτέλεσμα πέραν της δικαιοσύνης;», διερωτήθηκε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Τσοχατζόπουλος επανέλαβε την εκτίμηση ότι η διαδικασία που επιλέχθηκε ήταν λάθος, ενώ επισήμανε τον κίνδυνο, να αποδειχθεί και αστήρικτη. «Αν μια τέτοια διαδικασία οδηγηθεί ανεξέλεκτη τότε δεν θα έχουμε πετύχει τίποτε», κατέληξε.
http://www.ethnos.gr

Ο Τζο Μπάιντεν ανοίγει τα χαρτιά του: Θα αποκαλύψει γιατί αποσύρθηκε από την κούρσα

AP - Μπαιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν ανοίγει τα χαρτιά του: Θα αποκαλύψει γιατί αποσύρθηκε από την κούρσα

Ο απερχόμενος πρόεδρος επέλεξε ώρα υψηλής τηλεθέασης για να απευθυνθεί στους Αμερικανούς και να εξηγήσει…

To Ισραήλ απορρίπτει την ιστορική συμφωνία για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» στην Παλαιστίνη

AP24120852960977

To Ισραήλ απορρίπτει την ιστορική συμφωνία για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» στην Παλαιστίνη

«Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα τέτοιο», διαμηνύει ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας