Newsroom

Newsroom

Πρωτοφανή νομικά τεχνάσματα Βγενόπουλου και συνεργατών του για να μη δικαστούν

Σε μια ακόμη πρωτοφανή κίνηση εμπαιγμού της Δικαιοσύνης προχωρούν οι συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος οι οποίοι συνεχίζουν να καταζητούνται μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου στα μέσα Απριλίου για έκδοσή τους στην Κύπρο.

5710e4431dc5240e4f8b4797 1

Τα πρώην στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας και νυν της MIG τα οποία κατηγορούνται για χειραγώγηση της αγοράς, καταδολίευση, παρουσίαση ψευδών στοιχείων, τήρηση ψευδών λογαριασμών και απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της Λαϊκής Τράπεζας, παραμένουν εξαφανισμένα από τις 15 Απριλίου. Την ημέρα εκείνη είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να παρουσιαστούν αυτοβούλως στον εισαγγελέα δικαστικής συνδρομής στις 9 Μαΐου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσής τους και να βρίσκονται στη Λευκωσία στις 11 Μαΐου (δηλαδή σήμερα) ώστε να ξεκινήσει η δίκη.

Ωστόσο, όχι μόνο δεν εμφανίστηκαν αλλά εξέδωσαν νέα προκλητική ανακοίνωση στην οποία ισχυρίζονται ότι διαφυλάσσουν τα δικαιώματά τους και δεν περιφρονούν το δικαστήριο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι λόγοι για τους οποίους δεν εμφανίστηκαν ως όφειλαν στο δικαστήριο είναι δύο: πρώτον, ότι «εκκρεμεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης επί της ιδίας υποθέσεως προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων από την αρμόδια Εισαγγελέα Εφετών, της οποίας αναμένουμε την έκδοση σχετικής Διάταξης» και δεύτερον, ότι «έχει κατατεθεί Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης ICSID κατόπιν προσφυγής της MIG και 18 ακόμη ελλήνων επενδυτών, δια της οποίας ζητείται, μεταξύ άλλων, η αναστολή της διαδικασίας ενώπιον των Κυπριακών Δικαστηρίων και η ανάκληση ή αναστολή των Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης, επί της οποίας εκκρεμεί σχετική απόφαση».

Από τις κινήσεις Μπουλούτα και Φόρου τις οποίες καλύπτει απόλυτα ο Ανδρέας Βγενόπουλος αποδεικνύεται ότι η αυτομήνυση που είχαν καταθέσει αναφορικά με ενδεχόμενο να έχει υπάρξει χειραγώγηση των μετοχών του Λαϊκής Τράπεζας, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένας νομικισμός προκειμένου να αποκρύψουν το γεγονός ότι υπάρχουν εις βάρος τους στοιχεία. Έτσι επιβεβαιώνεται ότι το τέχνασμα της αυτομήνυσης χρησιμοποιήθηκε μόνο και μόνο για να μη δικαστούν. Αυτός ο πρωτοφανής νομικισμός μέσω του οποίου ο Βγενόπουλος ζητούσε πρακτικά να ερευνηθεί αν ο ίδιος και οι συνεργάτες του διέπραξαν το αδίκημα της χειραγώγησης, αποσκοπούσε σε δύο πράγματα: πρώτον, σε περίπτωση που δεν ασκηθεί δίωξη να χρησιμοποιήσουν την απόφαση για να δηλώσουν «αθώοι» ενώπιον των κυπριακών Αρχών και δεύτερον, σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη, αυτή να είναι σε βαθμό πλημμελήματος το οποίο μάλιστα στην Ελλάδα θα έχει παραγραφεί, την ίδια στιγμή που στην Κύπρο το ίδιο αδίκημα θεωρείται κακούργημα.

Η αντεισαγγελέας Θεοδωροπούλου και ο Βγενόπουλος

Την εξέταση της αυτομήνυσης του Βγενόπουλου και των συνεργατών του έχει αναλάβει η αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνά Θεοδωροπούλου. Η κ. Θεοδωροπούλου κάθε άλλο παρά άσχετη είναι με τις υποθέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου. Συγκεκριμένα, όπως έχει αποκαλύψει το koutipandoras.gr, η αντιεισαγγελέας Εφετών είχε δώσει εντολή να ασκηθεί δίωξη εναντίον του κύπριου δικηγόρου Αντώνη Γλυκή, μετά από μήνυση του Βγενόπουλου για ψευδομαρτυρία, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε απορρίψει τη μήνυση ως μη βάσιμη. Τη μήνυση εκείνη είχε χρεωθεί αρχικά ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστοραντωνάκης, τη διάταξη αρχειοθέτησης του οποίου ακύρωσε τελικά η Αθηνά Θεοδωροπούλου ασκώντας δίωξη και παραπέμποντας την υπόθεση σε ανακριτή.

Το γεγονός ότι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η ίδια αντιεισαγγελέας αναλαμβάνει δεύτερη υπόθεση σχετιζόμενη με τον Βγενόπουλο, προκαλεί ερωτηματικά, τόσο για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, όσο και για το κατά πόσον ο ισχυρός άνδρας και πρόεδρος του ομίλου MIG έχει στους κόλπους της Δικαιοσύνης όχι μόνο την αντιμετώπιση που επιθυμεί, αλλά και μια ομάδα που κατά έναν περίεργο τρόπο παράγει για λογαριασμό επιθυμητά για τον ίδιο νομικά αποτελέσματα.

Ανεξάρτητα από την εξέλιξη της αυτομήνυσης Βγενόπουλου, ο ίδιος επιχειρεί αντιπερισπασμό προκειμένου να στρέψει τα φώτα από τους δύο στενούς συνεργάτες του οι οποίοι καταζητούνται. Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματίσει νέα συνέντευξη Τύπου για σήμερα Τετάρτη στην οποία δήθεν θα αποκαλύψει στοιχεία για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. 

Δεδομένου πάντως ότι Μπουλούτας και Φόρος δεν εμφανίστηκαν στο κακουργιοδικείο της Λευκωσίας, η δικαστής Σοφία Χατζηκυριάκου, έδωσε χρόνο ως τις 23 Ιουνίου για έλεγχο εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης των κατηγορούμενων.

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο