Newsroom

Newsroom

Προβάδισμα 1% για τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Από πού… κυλάει το Ποτάμι

Μπροστά στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της ιστοσελίδας Newsit, η οποία βγάζει… τέταρτο…

dimoskopisi 2

Μπροστά στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της ιστοσελίδας Newsit, η οποία βγάζει… τέταρτο κόμμα το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, πάνω από το ΚΚΕ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ.

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,3%, έναντι 22,3% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,7%, το «Ποτάμι» με 6,4%, το ΚΚΕ με 5,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,2% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3,1%.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο για εκλογή ευρωβουλευτή είναι το 5%, ποσοστό που δεν πιάνουν σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΔΗΜΑΡ, ούτε και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Όσο για το από πού αντλεί τους νέους ψηφοφόρους του το «Ποτάμι», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτοί προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες (12,1% των ψηφοφόρων του κόμματος στις εκλογές του 2012), τη Δημοκρατική Αριστερά (12,8%) και δευτερευόντως  από τον ΣΥΡΙΖΑ (7,7%) και το ΠΑΣΟΚ (8,1%). Μεγαλύτερο βέβαια είναι το ποσοστό μεταξύ των ψηφοφόρων άλλων, μικρότερων κομμάτων στις τελευταίες εκλογές (17,1%).

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…