Newsroom

Newsroom

Πρωτοσέλιδο στη Die Welt οι απειλές κατά του Κώστα Βαξεβάνη

Στο πρωτοσέλιδό της με τη φωτογραφία του Κώστα Βαξεβάνη, η γερμανική εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά στις απειλές δολοφονίας κατά του εκδότη του Documento 

die

Στο συμβόλαιο θανάτου κατά του Κώστα Βαξεβάνη αναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της η γερμανική εφημερίδα Die Welt στο φύλλο της 14ης Μαΐου.

Η Die Welt συνοδεύει το άρθρο με φωτογραφία του εκδότη του Documento και σημειώνει σχετικά με την υπόθεση: «όπως ο Καραϊβάζ έτσι και ο Βαξεβάνης ασχολήθηκε πάρα πολλές φορές με το θέμα της διαφθοράς στην Ελλάδα».

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει:

«Μετά από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στην Αθήνα στις 9 Απριλίου κι αφού υπήρξαν δημοσιεύματα και για προσπάθειες δολοφονίας έναντι και άλλων δημοσιογράφων, οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα απαίτησαν από την ΕΛ.ΑΣ να προστατεύσει καλύτερα τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα.

Πιο πριν ο Κώστας Βαξεβάνης, ιδιοκτήτης της εφημερίδας Documento, δήλωσε δημόσια ότι υπάρχουν υποψίες πως είναι αυτός σε μια λίστα υποψήφιος για δολοφονία. Όπως ο Καραϊβάζ έτσι και ο Βαξεβάνης ασχολήθηκε πάρα πολλές φορές με το θέμα της διαφθοράς στην Ελλάδα. Τελευταία ασχολιόταν με τη διαφθορά (κάνει λόγο για εγκληματική σπείρα αστυνομικών που εκβιάζανε νυχτερινά κέντρα) εντός της ΕΛΑΣ.

Ο Κώστας Βαξεβάνης μίλησε επίσης και για τον παρουσιαστή Μένιου Φιουρθιώτη.

Αυτός προφασίζονταν απειλές δολοφονίας εναντίον και η αστυνομία τον κάλυπτε πλήρως. Τελικά, αποδείχθηκε ότι σκηνοθέτησε ο ίδιος αυτές τις απειλές με αποτέλεσμα τη σύλληψή του στις 27 Απριλίου.

Ο Φουρθιώτης μετά τη σύλληψή του, εκτός των άλλων, ρωτήθηκε και για τον σχεδιασμό δολοφονίας ενάντια στον Κώστα Βαξεβάνη.

Σε συνεργασία με τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα.»

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…