Newsroom

Newsroom

Πρωτόγνωρο: Δολοφονία τριών δικαστικών

Σε μια πρωτόγνωρη δολοφονική επίθεση στην Αίγυπτο, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Σινά, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ…

morsi 4

Σε μια πρωτόγνωρη δολοφονική επίθεση στην Αίγυπτο, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Σινά, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών δύο δικαστές κι ένας εισαγγελέας. Στην περιοχή λαμβάνουν χώρα επιθέσεις τζιχαντιστών με στόχο κυρίως δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι ένοπλοι δράστες σταμάτησαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δικαστικοί κι άνοιξαν πυρ εναντίον τους λίγες ώρες μετά από την απόφαση δικαστηρίου να επιβάλει θανατική ποινή στον πρώην πρόεδρο της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι καθώς και σε περίπου 105 ακόμα κατηγορούμενους, μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους συγκατηγορούμενους του Μόρσι ανήκουν σε τζιχαντιστικά κινήματα που εδρεύουν στο Σινά.

Αμέσως μετά από την επίθεση το υπουργείο Εσωτερικών κήρυξε κατάσταση συναγερμού σε όλη τη χώρα, ακυρώνοντας μέχρι νεωτέρας όλες τις άδειες των αστυνομικών, ενώ ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι καταδίκασε την “ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση”.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…