Newsroom

Newsroom

Πρωτοφανής συμπεριφορά ιδιοκτήτη φροντιστηρίου που δεν πλήρωνε υπάλληλό του

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα των μνημονίων η εργοδοτική αποθράσυνση «έχει χτυπήσει κόκκινο». Μία ακόμη τέτοια ιστορία εργοδοτικής αυθαιρεσίας είναι…

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα των μνημονίων η εργοδοτική αποθράσυνση «έχει χτυπήσει κόκκινο». Μία ακόμη τέτοια ιστορία εργοδοτικής αυθαιρεσίας είναι αυτή ενός ιδιοκτήτη φροντηστηρίου ο οποίος απέλυσε εκπαιδευτικό που εργαζόταν στο φροντιστήριό του επί 24 χρόνια επειδή εκείνη είχε το «θράσος» να διεκδικήσει και να κερδίσει στην Επιθεώρηση Εργασίας την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών.

Ακολούθησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το φροντιστήριο και προσφυγή στο υπουργείο Εργασίας για τριμερή συνάντηση ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα και να επαναπροσληφθεί η εκπαιδευτικός. Ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου αντέδρασε με υποβολή μηνύσεων και επίσης επιδίωξε και πέτυχε εισαγγελική παραγγελία μέσω της οποίας η εκπαιδευτικός εκλήθη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της ώστε να της γίνουν συστάσεις προκειμένου να «συμμορφωθεί» και να σταματήσει τη διεκδίκηση!

Ο ιδιοκτήτης όμως δεν αρκέστηκε σε αυτό. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), υπέβαλε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας να απαγορευτεί στο πρωτοβάθμιο σωματείο (ΣΕΦΚ) και στην εκπαιδευτικό να πλησιάζουν το φροντιστήριο σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων διότι, μεταξύ άλλων, «απειλείται η ασφάλεια των μαθητών»!

Το Δικαστήριο ωστόσο απέρριψε τους ισχυρισμούς της εργοδοτικής πλευράς. Στο πλευρό της συναδέλφου βρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός και Μέλη του Πρωτοβάθμιου Σωματείου.

 

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…