Newsroom

Newsroom

Πρώτη στη λίστα ιδιωτικοποιήσεων η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αρχίζει το ράλι των ιδιωτικοποιήσεων για την ελληνική κυβέρνηση, αφού αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι πωλήσεις εταιριών του Δημοσίου. Πρώτη…

trainose

Αρχίζει το ράλι των ιδιωτικοποιήσεων για την ελληνική κυβέρνηση, αφού αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι πωλήσεις εταιριών του Δημοσίου. Πρώτη στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η εταιρεία των επιβατικών και εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών που αποσπάστηκε από τον ΟΣΕ. Στόχος είναι να πωληθεί το 49% των μετοχών της σε ξένο σιδηροδρομικό οργανισμό στον οποίο θα ανατεθεί και το μάνατζμεντ της εταιρείας. Τα χρονικά περιθώρια για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεδομένου ότι η τρόικα θεωρεί ότι το Δημόσιο θα πρέπει να απαλλαγεί το συντομότερο από τα βάρη της εταιρείας, μέχρι το τέλος του 2012.
Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Χατζηδάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «είναι δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης να εξυγιάνει χωρίς καθυστερήσεις τον ΟΣΕ με φροντίδα για τους φορολογούμενους και έγνοια για τους εργαζόμενους». Μάλιστα ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε το θέμα του ΟΣΕ πολύπλοκο, καθώς «πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα των κρατικών ενισχύσεων που εκκρεμεί στην ΕΕ», ενώ διέγνωσε «και δομικά προβλήματα στον Οργανισμό». Πάντως, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου Γιάννης Κουκιάδης ομολόγησε ότι «δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ», ενώ τα εμπόδια για την ιδιωτικοποίησή της είναι αρκετά.