Newsroom

Newsroom

Πρωταθλήτριες οι Ελληνικές επιχειρήσεις στις ανεξόφλητες υποχρεώσεις

Θλιβερή πρωτιά κατέχουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις αναφορικά με την εξόφληση των υποχρεώσεων τους, κάτι που φανερώνει την τραγική κατάσταση στην…

Θλιβερή πρωτιά κατέχουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις αναφορικά με την εξόφληση των υποχρεώσεων τους, κάτι που φανερώνει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας που διεξήγαγε η Atradius, η χώρα μας κατατάσσεται στη χειρότερη θέση μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, σε ότι αφορά την εξόφληση των υποχρεώσεών τους.

Σχεδόν ένα στα πέντε εγχώρια τιμολόγια μένει πάνω τρεις μήνες ανεξόφλητο, περισσότερα από τα μισά εξοφλούνται με καθυστέρηση μεγαλύτερη του ενός μηνός, ενώ γύρω στα 6% παραμένουν ανεξόφλητα. Στο σύνολο του δείγματος το 30% των τιμολογίων εξοφλούνται καθυστερημένα, ενώ 3% παραμένουν ανεξόφλητα.

Οι καθυστερήσεις πληρωμών και τα περιστατικά αδυναμίας πληρωμής εξακολουθούν να αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά ειδικά στην Ελλάδα τα στοιχεία φανερώνουν ότι το 54% των εγχώριων τιμολογίων παρέμειναν πάνω από ένα μήνα μετά τη λήξη τους ανεξόφλητα, ενώ το 18% πάνω από τρεις μήνες.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…