Πρόταση μομφής -Παραμένει πρωθυπουργός της Βρετανίας o Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές των Τόρις με 211 ψήφους υπέρ του έναντι 148, κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός της Βρετανίας.

AP Boris Johnson

Όρθιος, αν και λαβωμένος βγήκε από την εσωκομματική πρόταση μομφής ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κέρδισε τη διαδικασία με 211 ψήφους υπέρ και 148 κατά. Αυτό σημαίνει ότι για τουλάχιστον 12 μήνες, δεν θα μπορεί να κατατεθεί άλλη πρόταση μομφής εναντίον του. 

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 180 βουλευτές των Τόρις θα έπρεπε να καταψηφίσουν τον Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να αποχωρήσει από τη θέση του. 

Nωρίτερα, ο Βρετανός Πρωθυπουργός και ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος επιχείρησε να πείσει τους βουλευτές του να τον στηρίξουν, λέγοντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι είναι ώρα για το κόμμα να σταματήσει να «ομφαλοσκοπεί».

Πριν από τη συνάντηση με τους βουλευτές του κόμματος, είχε απευθύνει σε όλους μία επιστολή.

«Ζητώ να με στηρίξετε απόψε διότι ξέρω πόσα πολλά μπορούμε να επιτύχουμε μαζί», ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Τζόνσον.

Υπενθυμίζεται ότι , ο βρετανός «τσάρος κατά της διαφθοράς», βουλευτής των Τόρις Τζον Πένροουζ, υπέβαλε την παραίτηση του από το κυβερνητικό του αξίωμα δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής.

Αντίστοιχα, και ο Βρετανός βουλευτής, Ντάγκλας Ρος, ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος της Σκοτίας, είχε δηλώσει ότι θα ψηφίσει υπέρ της μομφής κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Τι συνέβη την τελευταία φορά που οι Τόρις διεξήγαγαν ψήφο εμπιστοσύνης;

Τον Δεκέμβριο του 2018, η τότε πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δέχτηκε τεράστια κριτική στο Συντηρητικό Κόμμα για τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούσε το Brexit. Όταν το 15% των βουλευτών της δήλωσε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην ηγεσία της, προκηρύχθηκε ψηφοφορία, όπως συνέβη σήμερα για τον Μπόρις Τζόνσον.

Η Μέι κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης, με το 63% των βουλευτών να την υποστηρίζει. Αυτό σήμαινε ότι μια τέτοια ψηφοφορία δεν θα μπορούσε να γίνει για τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό. Τον Μάιο του 2019, η Μέι είπε ότι δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει το Brexit και ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία των Τόρις τον επόμενο μήνα, ανοίγοντας τον δρόμο για την αντικατάστασή της – με τον νικητή να είναι επίσης ο επόμενος πρωθυπουργός.

Ο Τζόνσον ανέλαβε τον Ιούλιο του 2019.

 

  

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ