Πρόταση Μαυραγάνη για παράταση χωρίς πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα

Με στόχο να διορθωθούν οι αστοχίες και τα λάθη στις λίστες των ανασφάλιστων οχημάτων ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης πρότεινε να υπάρξει μια μικρή παράταση χωρίς το πρόστιμο των 250 ευρώ.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ANT1, ο υπουργός τόνισε πως είχε σύσκεψη στο υπουργείο, μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη στα ανασφάλιστα οχήματα. Αρμόδιο βέβαια, όπως είπε ο κ. Μαυραγάνης είναι το υπουργείο Οικονομικών.

Η πρόταση του υπουργείου την οποία παρουσίασε στη σύσκεψη είναι να γίνει επικαιροποίηση της λίστας, με διασταύρωση, ώστε να βρεθούν ποια είναι τα ασφαλισμένα οχήματα.

Επιπλέον, προτείνει το υπουργείο Μεταφορών, να δοθεί η ευκαιρία σε όσους θέλουν να ασφαλίσουν το όχημά τους να το κάνουν εντός συγκεκριμένης διορίας και χωρίς να καταβάλουν το παράβολο των 250 ευρώ.

«Η πρόταση μου είναι να γίνει επικαιροποίησης της λίστας των ανασφάλιστων οχημάτων, να γίνει νέα διασταύρωση, με νέα ημερομηνία μετά τις 6 Ιουνίου, χωρίς πρόστιμο ή αλλιώς κατάθεση πινακίδων», ανέφερε ο υφυπουργός χαρακτηριστικά.

Μια τρίτη πρόταση είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες να διευκολύνουν τους ιδιοκτήτες ΙΧ δίνοντάς τους τη δυνατότητα καταβολής του ποσού σε δόσεις.

Μάλιστα, όπως είπε ο υφυπουργός, η πρόταση είναι να θεσμοθετηθούν οι δόσεις στις Ασφαλιστικές.