Newsroom

Newsroom

Πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ σε μεσίτη με offshore στο Κρανίδι

Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι ο… φορολογικός παράδεισος του Κρανιδίου, μετά το πρόστιμο-μαμούθ, ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, που επέβαλε…

Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι ο… φορολογικός παράδεισος του Κρανιδίου, μετά το πρόστιμο-μαμούθ, ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, που επέβαλε το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου σε μεσίτη, ιδιοκτήτη δύο offshore εταιρειών, μετά από έρευνα για αγοραπωλησίες ακινήτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με το «Βήμα», συνολικά στην περιοχή έχει διαπιστωθεί η δημιουργία 187 υπερακτίων εταιρειών, από τις οποίες οι 84 ήταν ανενεργές και για τις οποίες έχουν σταλεί σχετικά πληροφοριακά δελτία προς όλες τις αρμόδιες εφορίες της χώρας. Οι υπόλοιπες 103 είναι σε διαδικασία σταδιακού ελέγχου και μέχρι σήμερα έχουν διερευνηθεί περίπου οι είκοσι εξ αυτών και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ανέρχονται σε περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, οι ρυθμοί ελέγχου είναι εξαιρετικά αργοί λόγω έλλειψης προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο συγκεκριμένος μεσίτης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, φέρεται να είναι «μεσολαβητής» και «σύνδεσμος» με επιχειρηματίες που υποκρύπτονται πίσω από υπεράκτιες εταιρείες κι οι οποίοι προχωρούν σε real estate δραστηριότητες στην συγκεκριμένη περιοχή της Αργολίδας. Το πρόστιμο επιβλήθηκε γιατί ο συγκεκριμένος ιδιώτης δεν είχε καταβάλει κανέναν από τους σχετικούς φόρους για ακίνητη περιουσία.