Προσαγωγές εργαζόμενων για διαμαρτυρία έξω από εταιρεία κούριερ

Καταγγελία εξέδωσε η Ταξική Κίνηση για την Εργατική Χειραφέτηση με αφορμή τις προσαγωγές 25 εργαζομένων γιατί διαμαρτυρήθηκαν ενάντια σε εκδικητική απόλυση συναδέλφου τους από την εταιρεία Γενική Ταχυδρομική.

kourierb 1

Όπως αναφέρει η Κίνηση, «η αστυνομία προσήγαγε το πρωί της Παρασκευής 13 Μαΐου 25 εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΣΒΕΟΔ για διαμαρτυρία έξω από τη Γενική Ταχυδρομική στην Κατεχάκη για την απόλυση συναδέλφου τους. Στους προσαχθέντες είναι και συνδικαλιστής μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΗΠ (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής) και του Radical IT». Καταγγέλλεται δε ότι «η απόλυση του εργαζόμενου έγινε εκδικητικά λόγω της συμμετοχής του εργαζόμενου στην γενική απεργία της 6ης Απριλίου».

 

Στην ανακοίνωσή της η Ταξική Κίνηση σημειώνει τα ακόλουθα:

«Έξω από το κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής, υπήρχαν ασφαλίτες πού προχώρησαν σε προσαγωγές όσων πήγαν να διαμαρτυρηθούν και στην συνέχεια τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ.

Μετά από αυτό η ΣΒΕΟΔ κάλεσε εκ νέου κινητοποίηση για να πραγματοποιηθεί η διαμαρτυρία. Και ενώ η διαμαρτυρία ήταν σε εξέλιξη με δύο πανό και ανακοινώσεις εμφανίστηκαν αστυνομικοί που δήλωσαν στους διαμαρτυρόμενους ότι έχουν εντολές να τους προσαγάγουν και στην συνέχεια τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου. Εκεί κράτησαν τα στοιχεία τους χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση για το λόγο για τον οποίο γινόταν αυτό.

Είναι αδιανόητο και χουντικής έμπνευσης τακτική να υπάρχει παρέμβαση της αστυνομίας για την προστασία της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και την ουσιαστική απαγόρευση ακόμα και του δικαιώματος της συλλογικής διαμαρτυρίας σε βάρος μιας κραυγαλέας, προκλητικής και εκδικητικής απόλυσης ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας.

Είναι τεράστια η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου “προστασίας του Πολίτη” που προχωράει στην καταστολή της συλλογικής δράσης των σωματείων επιδιώκοντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να βάλει την εργατική και αλληλέγγυα δράση στο γύψο.

Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο την χουντικού τύπου παρέμβαση της αστυνομίας και απαιτούμε από τον υπουργό προστασίας του Πολίτη να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά αυτή της αστυνομίας και να εγκαλέσει τους υπευθύνους για αυτή τη δράση. Σε διαφορετική περίπτωση την απόλυτη ευθύνη την έχει η ίδια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πού δεν περιορίζεται το νόμο Χατζηδάκη και την προσπάθεια ελέγχου και περιορισμό της δράσης των σωματείων και κάθε αγωνιστικής πρωτοβουλίας αλλά προχωράει στην ωμή καταστολή με τις αστυνομικές δυνάμεις. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης του εργαζομένου στη Γενική Ταχυδρομική».

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ένας 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης το θύμα της επίθεσης

τραμπα αποπειρα

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ένας 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης το θύμα της επίθεσης

Ο Κομπερατόρε είχε υπηρετήσει παλαιότερα ως αρχηγός των εθελοντών πυροσβεστών της κοινότητας Μπάφαλο, σύμφωνα με…

Απόστολος Λύτρας: Αγανάκτησαν οι συγκρατούμενοί του – Μεταφέρθηκε από το κελί του μετά από επεισόδιο

6255833

Απόστολος Λύτρας: Αγανάκτησαν οι συγκρατούμενοί του – Μεταφέρθηκε από το κελί του μετά από επεισόδιο

Από το ανακαινισμένο κελί της VIP, σε θάλαμο μαζί με δεκαπέντε άτομα και «τούρκικη» τουαλέτα,…

Πόλεμος στη Γάζα: Αποσύρεται από τις συζητήσεις η Χαμάς μετά την αιματοχυσία στο Αλ Μαουάσι

rafa gaza

Πόλεμος στη Γάζα: Αποσύρεται από τις συζητήσεις η Χαμάς μετά την αιματοχυσία στο Αλ Μαουάσι

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ζήτησε να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο Ισραήλ το οποίο, όπως…

Συνεχίζεται ο τραγέλαφος της Hellenic train: Τέλος τα δρομολόγια του προαστιακού της Πάτρας

trainose 0

Συνεχίζεται ο τραγέλαφος της Hellenic train: Τέλος τα δρομολόγια του προαστιακού της Πάτρας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ προκλήθηκε στρέβλωση των γραμμών λόγω υψηλών θερμοκρασιών (φαινόμενο συνηθισμένο σε υψηλές…