Newsroom

Newsroom

Προς «πρόωρο» άνοιγμα η εστίαση από τη Δευτέρα του Πάσχα

Αυστηρά με τραπεζάκια έξω

5272044

Αμέσως μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να ανοίξει η εστίαση, σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ωρών.

Μετά από κυβερνητικές πιέσεις η Επιτροπή  φαίνεται πως δίνει το «πράσινο φως» ενώ οι ειδικοί προσανατολίζονται το άνοιγμα να γίνει  τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη του Πάσχα.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως η εστίαση θα επαναλειτουργήσει αποκλειστικά με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους και τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Σημειώνουμε πως η εστίαση «έβαλε λουκέτο» στις 3 Νοεμβρίου και «επανέρχεται» μετά από 6 μήνες.

Νωρίτερα σήμερα, η κυβέρνηση, δια στόματος της Αριστοτελία Πελώνη, τερμάτισε τα σενάρια μετακινήσεων εκτός νομού το Πάσχα, παρά το γεγονός πως το προηγούμενο διάστημα είχε επιστρέψει να καλλιεργηθεί κλίμα προς αυτή την κατεύθυνση. 

Όπως επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος,«θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί».

Στη συνέχεια σημείωσε πως μια μαζική μετακίνηση σε άλλες περιοχές από την Αττική, μπορεί να προκαλούσε επιβάρυνση ενώ υποστήριξε πως «προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι»

Σχετικά με την Ανάσταση, δήλωσε ότι θα γίνει στις 9 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν μέχρι δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…