Newsroom

Newsroom

Προς μίνι lockdown η Βόρεια Ελλάδα; Έντονες ανησυχίες για την απότομη άνοδο κρουσμάτων και διασωληνώσεων

Έντονη ανησυχία τα τελευταία εικοσιτετράωρα - Καμπανάκι κινδύνου και από τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης 

ek leprr 2

Έντονη ανησυχία καταγράφεται στην Βόρεια Ελλάδα μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και την απότομη αύξηση των διασωληνομένων τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ένας νέος επιδημιολογικός χάρτης

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα νοσοκομεία αρχίζουν να γεμίζουν και πάλι με τις νοσηλείες καταγράφουν καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση. Μέσα σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης ΥΠΕ, οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 11%. Η Θεσσαλονίκη χθες Δευτέρα σχεδόν έφτασε την Αττική σε κρούσματα: 341 η πρώτη, 369 η δεύτερη. Παράλληλα, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 53 ασθενείς εκ των οποίων οι 51 (ποσοστό 96,2%) είναι ανεμβολίαστοι. Σε ότι αφορά τις απλές κλίνες, νοσηλεύονται 258 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) δεν έχουν εμβολιαστεί και οι 46 είναι εμβολιασμένοι.

Σε ότι αφορά τις απλές κλίνες, νοσηλεύονται 258 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) δεν έχουν εμβολιαστεί και οι 46 είναι εμβολιασμένοι.

Χθες, Δευτέρα οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες ήταν 221, εκ των οποίων οι 41 εμβολιασμένοι και οι 180 ανεμβολίαστοι. Οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ ήταν 51, οι 49 ανεμβολίαστοι και μόλις οι δυο εμβολιασμένοι.

Καμπανάκι κινδύνου από τον Δήμαρχο

Για την ανησυχία που υπάρχει σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα μίλησε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

Kατά την πρώτη (ύστερα από 16 μήνες) δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ανααφερόμενος τόσο στα κρούσματα όσο και στις νοσηλείες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε οτι αυτή την εβδομάδα οι αριθμοί επανήλθαν και καταγράφεται «αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» άσκησε σκληρή κριτική από την πλευρά της στον κ. Ζέρβα, σχολιάζοντας πως κατά την παρουσία της κυβέρνησης στη ΔΕΘ «παρουσιάσατε έργα της προηγούμενης διοίκησης και κυβέρνησης ως δικά σας, όμως δεν ακούσαμε να διεκδικείτε τίποτα καινούργιο. Και σε μια πόλη που έχει θρηνήσει τόσους νεκρούς, που τα κρούσματα ανεβαίνουν κάθε μέρα και οι υγειονομικοί και οι εκπαιδευτικοί λένε ότι η πόλη δεν αντέχει άλλο δεν ακούσαμε να ζητάτε τίποτα. Ούτε ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας, ούτε σχολεία».

Επανάληψη σκηνικού 2020;

Δεν έχουν περάσει δυο εβδομάδες απ’ όταν ο πρωθυπουργούς εμφανιζόμενος στην ΔΕΘ ανέλαβε την ευθύνη για τον υγειονομικό εκτροχιασμό της Θεσσαλονίκης το 2020. Ήταν περίπου τέτοια εποχή όταν τα κρούσματα και οι διασωληνώσεις στη Θεσσαλονίκη αυξάνονταν ραγδαία με την κυβέρνηση να είχε λάβει με πολύ μεγάλη καθυστέρηση μέτρα για την καταστολή της πανδημικής κρίσης που μάστιζε την κοινωνία.

Ένα τέτοιο σενάριο θεωρείται εξαιρετικά απευκταίο για το κυβερνητικό επιτελείο καθότι σίγουρα δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί  μια επανάληψη του τραγικού σκηνικού του 2020, μετά και τις επαναλαμβανόμενες αποτυχίες στην διαχείριση της πανδημίας.

 

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους