Newsroom

Newsroom

Προς δικομματική από τρικομματική-Στο χείλος του γκρεμού η κυβέρνηση Σαμαρά-Μπαμ από τη ΔΗΜΑΡ-Το ΠΑΣΟΚ κρίνει το μέλλον της

Ραγδαίες και απρόβλεπτες εξελίξεις προκαλεί το ξαφνικό μπαμ της ΔΗΜΑΡ και του Φώτη Κουβέλη, που τίναξε στον αέρα τα υπολείμματα…

Ραγδαίες και απρόβλεπτες εξελίξεις προκαλεί το ξαφνικό μπαμ της ΔΗΜΑΡ και του Φώτη Κουβέλη, που τίναξε στον αέρα τα υπολείμματα ενότητας της τρικομματικής κυβέρνησης.
Ο Φώτης Κουβέλης, μετά την έξοδό του από το Μαξίμου, ανακοίνωσε την κάθετη διαφωνία του με τις ενέργειες του Αντώνη Σαμαρά που οδήγησαν στο μαύρο της ΕΡΤ. Διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης παρά τις σαφώς και ρητά διατυπωμένες διαφωνίες του. Ξεκαθάρισε ότι εμμένει στην πρόταση για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με όλους τους εργαζόμενους και τη μεταρρύθμισή της με νόμο που θα ψηφίσει η Βουλή -πάντα με την ΕΡΤ εν λειτουργία.
Θεωρείται βέβαιο ότι αυτή τη στιγμή η κυβερνητική πλειοψηφία είναι “κολοβή”, με τη ΔΗΜΑΡ εκτός, παρά το γεγονός ότι ο κ. Κουβέλης απέφυγε να κάνει λόγο για αποχώρηση από την κυβέρνηση, εν όψει προφανώς της σύγκλησης και απόφασης της κοινοβουλευτικής του ομάδας, που συνήλθε απόψε και συνεχίζει αύριο το πρωί.
Ο έτερος των εταίρων, Ευάγγελος Βενιζέλος, συγκαλεί επίσης απόψε την κοινοβουλευτική ομάδα και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τη συμμετοχή ή όχι στην κυβέρνηση Σαμαρά. Σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ αποσυρθεί από την κυβέρνηση, η χώρα οδεύει σε εκλογές μέσα στον Ιούλιο.
Με τη δήλωσή του πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε σαφώς διαφορετικές θέσεις από του Φώτη Κουβέλη, ζητώντας επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αλλά όχι με το σύνολο του προσωπικού της. Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε επίσης στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη λειτουργία και τη σύνθεση της κυβέρνησης, έκανε λόγο για κυβέρνηση τετραετίας και έδωσε την εντύπωση ότι δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να ανατρέψει την κυβέρνηση. Επέκρινε μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς τον Φώτη Κουβέλη για κινήσεις εντυπωσιασμού, ενώ περιέγραψε με ζοφερούς όρους την προσφυγή στις κάλπες.
Η πρώτη εντύπωση είναι ότι ο μεν Φώτης Κουβέλης θα είναι απίθανο να επανέλθει στις κυβερνητικές ευθύνες, ενώ το ΠΑΣΟΚ ταλαντεύεται και διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο στην κυβερνητική εξουσία, απορρίπτοντας, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, την αλά καρτ συμμετοχή.
Και οι δυο αρχηγοί των κομμάτων που είναι ήσσονες εταίροι της κυβέρνησης πάντως επέκριναν με σφοδρότητα τον Αντώνη Σαμαρά.
Αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός, που με την “έξυπνη” απόφασή του να ρίξει μαύρο στην ΕΡΤ προκάλεσε την κυβερνητική κρίση και σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις, έχει καλέσει στο Μαξίμου τους υπουργούς της ΝΔ και συσκέπτονται για τα περαιτέρω.

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…»

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…»

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο