Newsroom

Newsroom

Πρόωρες εκλογές αναμένεται να προκηρύξει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Πρόωρες εθνικές εκλογές αναμένεται να προκηρύξει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, εξαιτίας της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών της χώρας, η…

ampe japan

Πρόωρες εθνικές εκλογές αναμένεται να προκηρύξει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, εξαιτίας της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών της χώρας, η οποία κατρακύλησε σε ύφεση, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Άμπε αναμένεται σε συνέντευξη Τύπου να δώσει εξηγήσεις για τις επιπτώσεις της αύξησης του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από 5% έως 8% τον περασμένο Απρίλιο στην ιαπωνική οικονομία. Με βάσει δε το νόμο που ψηφίστηκε το 2012, ο φόρος θα πρέπει να αυξηθεί έως και 10% τον Οκτώβριο του 2015.

Ο Άμπε επίσης θα ανακοινώσει τη διάλυση της Κάτω Βουλής, καθώς έχει τη διακριτική ευχέρεια να καλέσει τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες πιθανότατα εντός του Δεκεμβρίου.

Εφόσον προκηρυχθούν, όπως και αναμένεται, πρόωρες εκλογές, η γενική πολιτική άποψη που επικρατεί στην Ιαπωνία είναι ότι το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) του Σίνζο Άμπε δεν απειλείται πολιτικά, καθώς θα χάσει μόνο μερικές έδρες στην Κάτω Βουλή, εκμεταλλευόμενο τον κατακερματισμό των άλλων πολιτικών σχηματισμών και την έλλειψη ηγετικών προσωπικοτήτων στην πλευρά της αντιπολίτευσης.

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV