Πρόοδος στα εργασιακά μετά τη συνάντηση Αχτσιόγλου – Μοσκοβισί

«Ήταν μία εποικοδομητική συνάντηση» είπε εξερχόμενος από τη συνάντηση με την υπουργό Εργασίας ο Πιερ Μοσκοβισί, προσθέτοντας πως «πετύχαμε μία μικρή πρόοδο». Η αφήγηση αυτή ευθυγραμμίζεται με τις πληροφορίες που έρχονται από κύκλους του υπουργείου, σχετικά με την πορεία της συζήτησης του Ευρωπαίου Επιτρόπου με την Έφη Αχτσιόγλου.

583d84151dc524a8348b466d

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας σημειώνουν πως η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, με τη συζήτηση να μονοπωλεί το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική πλευρά επισήμανε τη δέσμευσή της να κινηθεί εντός του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου, όπως αυτό ορίζεται μέσα από τους Ευρωπαϊκούς Χάρτες, τις Διεθνείς Συνθήκες του ILO και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, ενώ τόνισε πως η χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς εξαίρεσης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος συμμερίστηκε τις απόψεις της ελληνικής πλευράς, τονίζοντας και ο ίδιος πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει πλήρως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τεθεί σε καθεστώς εξαίρεσης.

«Σήμερα, υπήρξε σαφέστατη πρόοδος και διεφάνη η δυνατότητα για μια καλή συμφωνία στα εργασιακά» καταλήγουν οι πηγές του υπουργείου.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…