Προμνησία για τον Νίκο Χαρδαλιά και την κυβέρνηση το 112

Άκουσα  με θυμηδία την στείρα δικαιολογία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου  Χαρδαλιά για το «άφαντο» 112 για την πυρκαγιά στον Σχίνο 

1000 1 1

Φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που τι 112 ήταν  «άφαντο» σε έκτακτες σοβαρές καταστάσεις. Να θυμίσουμε την πλημμύρα στην Εύβοια όπου άφησε πίσω της  νεκρούς, σημαντικές ζημιές σε 2.500 σπίτια και εκτεταμένες καταστροφές με την δικαιολογία «αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών».  Η ίδια τακτική και στην πλημμύρα στο Μουζάκι Καρδίτσας, με τον υφυπουργό αυτή την φορά να ρίχνει τις ευθύνες… και να κατηγορεί  το Koutipandoras για διασπορά fake news, ότι το sms από το 112 είχε σταλεί , με πτις καταγγελίες κατοίκων και τοπικών φορέων, να αναφέρουν ότι στην περιοχή του Μουζακίου  δεν έλαβαν ποτέ μήνυμα έκτακτης ανάγκης! 

Σήμερα, ο ίδιος ανέφερε  κατά την έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας. ότι το 112 λειτούργησε (σήμερα δηλαδή 20/5)  σε συγκεκριμένες περιοχές και όταν κρίθηκε αναγκαίο.

 Φυσικά, η προσπάθεια για μια ακόμη δικαιολογία, είχε χαλάσει από το πρωί όταν ο ο “αρμόδιος” εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, ανέφερε αρχικά ότι ναι μεν στάλθηκε το μήνυμα σε ορισμένες περιοχές και στην συνέχεια αναίρεσε αναφέροντας ότι  «παρά τις εντολές για εκκένωση οικισμών, όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά δεν λειτούργησε έγκαιρα “για να μην προκληθεί πανικός».

Μέχρι αυτή την ώρα που γραφόταν το κείμενο , ανεξέλεγκτη είναι η πύρινη λαίλαπα επί σχεδόν 24 ώρες όπου έχει κατακάψει πάνω 20.000 στρέμματα παρθένου πευκοδάσους, ενώ έχουν καεί σπίτια (για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, στην Πάρνηθα το 2007 κάηκαν 36.338 στρέμματα, αλλά κατά τον ίδιο ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε άμεσα),  και τον  υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, να κάνει  λόγο για  «δύσκολη βραδιά». Λες και δεν το κατάλαβαν από χθες το βράδυ οι κάτοικοι  που ζουν ώρες αγωνίας

Την ίδια στιγμή βρέθηκε και το αφήγημα ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε «το βράδυ της Πέμπτης περίπου στις 21:45 από ελαιώνα ύστερα από καύση γεωργικών υπολειμμάτων. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ακραίες καθώς επικρατούσαν άνεμοι έως και 8 μποφόρ». Φυσικά όλα αυτές οι δικαιολογίες τόσο από τον υφυπουργό όσο και από την κυβέρνηση παύουν τα πείθουν και να μην αποτελούν μόνο συμπτώσεις…  καθώς σύμπτωση επιλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. 

Προεκλογικά και επί 1.5 χρόνο το ΜΑΤΙ ήταν σημείο αναφοράς της κυβέρνησης. 
Επί ημέρες έκαναν αναφορές γιατι δεν λειτούργησε έγκαιρα το 112 και  δεν έπαιζε τίποτα άλλο στα κανάλια.  Τώρα άφαντα και αυτά … το 112 ξεχάστηκε, και με απλές αναφορές εξαφανίζουν την πυρκαγιά. Μια ακόμη Πέμπτη δηλαδή για τα πετσωμένα… ΜΜΕ. Αναφορά για την κυβερνητική αστοχία; Ούτε λόγος καθώς γίνεται μια ακόμη προσπάθεια να κουκουλωθεί η ανεπαρκή διαχείριση  στις  φυσικές καταστροφές, πυρκαγιές και την προστασία της περιουσίας του Έλληνα πολίτη.  Δεν θυμάμαι άλλη φωτιά τα τελευταία  χρόνια, που να έχει γίνει  αισθητή όχι μόνο στην Αθήνα αλλά να φτάνει μέχρι την Ικαρία και να μην γίνεται σημείο αναφοράς στα ελληνικά ΜΜΕ. Μάλιστα διεθνή μέσα κάνουν εκτενή αναφορά για την πυρκαγιά. 

Σύμπτωση, επίσης ότι πριν λίγους μήνες είχαν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι  για την τοποθέτηση από ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια όρη;  Από χθες μαίνεται η φωτιά και συνεχίζει να απειλεί…   πραγματικά απίστευτη σύμπτωση. Όπως σύμπτωση ήταν και η δήλωση του πρωθυπουργού, στον Ερημίτη Κέρκυρας: «Κάποια στιγμή θα καεί το δάσος, οπότε καλά κάνουμε και το κτίζουμε»

 

Εύχομαι, μιας και περιμένουμε ένα ακόμη θερμό… καλοκαίρι, να μην φτάσουμε πάλι στο σημείο να ακούμε τις ίδιες δικαιολογίες και να έχουμε πάλι προμνησία ή αλλιώς ντε ζα βου στην καθομιλουμένη!

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ