Nτροπιαστική απάντηση Χρυσοχοΐδη στον παραιτηθέντα διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

«Κανείς δεν θα σταματήσει την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου», σύμφωνα με το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που δεν σχολιάζει καν τα κενά του ΕΣΥ

hrysohoidis

Η κατάρρευση του ΕΣΥ φαίνεται πως είναι ένας από τους στρατηγικούς στόχους της κυβέρνησης καθώς φαίνεται πως ήδη από την προηγούμενη τετραετία έχει αφήσει τη δημόσια υγεία στην τύχη της και εκτός αυτού απαντούν προκλητικά στους γιατρούς που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Μάλιστα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος στο Υπουργείο Υγείας τοποθετήθηκε ένας από τους πιο αποτυχημένους υπουργούς προστασίας του πολίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος από ότι φαίνεται έλαβε τη θέση ακριβώς επειδή είναι κυνικός και θα μπορέσει να βγάλει το σχέδιο εις πέρας.

Τέτοιου ύφους ήταν και η απάντηση του προς τον Χάρη Λυδάκη πρώην πλέον διοικητή του Βενιζέλειου νοσοκομείου στο Ηράκλειο που διορίσθηκε μόλις πριν από 7 ημέρες, ο οποίος παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του καταγγέλλοντας τις τεράστιες ανεπάρκειες που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό, με την απάντηση του Υπουργείου Υγείας να τονίζει ότι «κανείς δεν θα σταματήσει την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας δεν γίνεται καμία αναφορά στο σοβαρότατο θέμα των μετακινήσεων παθολόγων από το αποδεκατισμένο Βενιζέλειο, με τελευταία σταγόνα το αίτημα για μετακίνηση ειδικευμένου παθολόγου για την κάλυψη των εφημεριών στο νοσοκομείο Ρεθύμνου που οδήγησε τον Χάρη Λυδάκη να παραιτηθεί και να πάει ο ίδιος στο Ρέθυμνο για να καλύψει το κενό.

Αντίθετα, διακηρύσσεται ότι «η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων».

Ενώ όλες οι ενέργειες δείχνουν το αντίθετο, η ανακοίνωση επιμένει ότι «για το Υπουργείο Υγείας προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης».

Μάλιστα, δεν διστάζει να εκτοξεύσει και απειλές σημειώνοντας ότι «το Υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν τα νόμιμα καθήκοντά τους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Μετά την παραίτηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου , το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων.

Για το Υπουργείο Υγείας προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης.

Το Υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν τα νόμιμα καθήκοντά τους.

Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας».

Η επιστολή παραίτησης του πρώην διοικητή

«Αξιότιμε κε Υπουργέ και Διοικητά της 7ης ΥΠΕ,

Σήμερα έγινα αποδέκτης γραπτού αιτήματος για να υποδείξω όνομα ιατρού ειδικευμένου Παθολόγου για εφημεριακή κάλυψη της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Ρεθύμνου.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση των θεσμικών μου υποχρεώσεων έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της 7ης ΥΠΕ για να με μετακινήσει ως Παθολόγο στο ΓΝ Ρεθύμνου για να επιτελέσω την εν λόγω εφημερία.

Όπως είναι γνωστό, έχει εκφραστεί με προηγούμενο έγγραφο μου (Αρ. πρωτ. 29777/23-10-23) η υπηρεσιακή μου άποψη (απότοκος 25ετούς θητείας ως ειδικευμένου ιατρού στο ΕΣΥ) ότι οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το Νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καταθέτω την παραίτηση μου από την θέση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας και του εκτελούντος χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου.

Με τιμή
Ο εκτελών χρέη Διοικητή
Δρ Χαράλαμπος Λυδάκης
Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Προϊστάμενος Διευθυντής της Β ́ Παθολογικής κλινικής»

διοικητης

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

kallianos4

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν για τα όσα καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

filaki

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

Ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενος αρνήθηκαν τα όσα καταλογίζονται σε βάρος τους

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…