Newsroom

Newsroom

Προκλητική απάντηση από Ρωσία: Προσπαθούμε να σταματήσει ένας παγκόσμιος πόλεμος

Δεν είναι αυτό που φαίνεται... η απάντηση της ρωσικής πλευράς

AP21287464310097

Προκλητική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Στην ανακοίνωση η ρωσική πλευρά προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα και κάνει λόγο για ειδική στρατιωτική επιχείρηση για να αποφευχθεί παγκόσμιος πόλεμος.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε η Ρωσία τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (24/02) στην Ουκρανία, δεν είναι η αρχή ενός πολέμου, αλλά προσπάθεια να σταματήσει ένας παγκόσμιος πόλεμος», κατέστησε σαφές το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας

Παράλληλα το ρωσικό ΥΠΕΞ τόνισε πως η Μόσχα δεν θα μπει σε διαδικασία διαλόγου καθώς οι ΗΠΑ και η Γαλλία έχασαν αυτή την ευκαιρία.

«Η Μόσχα δεν χρειάζεται να πεισθεί για να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου. Η Δύση, οι ΗΠΑ, και η Γαλλία κυρίως, αρνήθηκαν αυτή τη δυνατότητα», υπογραμμίζεται επιπλέον.

Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού έδωσε ειδική εντολή σε όλους τους διοικητές των στρατιωτικών μονάδων να αντιμετωπίζουν με σεβασμό τους Ουκρανούς στρατιωτικούς, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κανασένκοφ.

Στην εντολή υπογραμμίζεται ότι «δεδομένου ότι οι στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σε αντίθεση με τους εθνικιστές, έδωσαν όρκο στον ουκρανικό λαό και υπακούουν σε εντολές, πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό».

Ο Κανασένκοφ δήλωσε ότι η Ρωσία κατέστρεψε 74 υπέργειους στόχους στρατιωτικών υποδομών, «μεταξύ των οποίων 11 αεροδρόμια, τρία κέντρα διοίκησης, σημείο ναυτικής βάσης του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας, καθώς και 18 σταθμούς ραντάρ αντιαεροπορικής άμυνας των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-300 και Buk-M1».

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, κατά την πορεία των πολεμικών ενεργειών παραδόθηκαν 14 Ουκρανοί στρατιωτικοί ενώ οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα μαχητικό ελικόπτερο και τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 της Ουκρανίας.

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ