Προκλητική απαίτηση Μητσοτάκη: Ζητά δήλωση «νομιμοφροσύνης» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη

Το τερμάτισε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνέντευξή του στο Star καθώς ζήτησε δήλωση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες

mitsotakis star

Ακραία ρητορική από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που προκλητικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Star ζήτησε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από τους δύο υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, Οζγκιούρ Φερχάτ και Χουσείν Ζεϊμπέκ αντίστοιχα. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να δηλώσουν το αυτονόητο, ότι είναι δηλαδή Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες. Ζήτηση επίσης να δηλώσουν πως σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης.

«Ένας τρόπος υπάρχει να κλείσει το θέμα αύριο. Να κάνουν μία απλή δήλωση οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες που σέβονται τη συνθήκη της Λωζάνης και θέλουν να εκπροσωπήσουν όλους τους συμπολίτες τους ανεξαρτήτους θρησκεύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά

Θα συνεχίσει να ελέγχει την ΕΥΠ

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να αφήσει την ΕΥΠ από τα χέρια του σε περίπτωση που επανεκλεγεί, λέγοντας ότι αυτή θα παραμείνει υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου .

Ειδικότερα δέχτηκε ερώτηση σχετικά με τις ανακατατάξεις που σκοπεύει να κάνει στα υπουργεία και το εάν η ΕΥΠ θα παραμείνει στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε αρχικά να αναλύει τις ανακατατάξεις με την δημοσιογράφο να τον ρωτά ξανά τι σκοπεύει να κάνει με την ΕΥΠ και τον ίδιο να ομολογεί ότι «θα παραμείνει στο πρωθυπουργικό γραφείο». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι «αλλά στην ΕΥΠ ήδη έχουμε κάνει σημαντικές αλλαγές» με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως «νομίζω ότι τα δείγματα γραφής είναι ήδη πολύ ενθαρρυντικά» και να ζητά την στήριξη των πολιτών στην κάλπη.

 

Αναλυτικά η απάντηση που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης:

-«Έχω ξαναπεί ότι πρέπει ανά πάσα στιγμή να επικαιροποιούμε τον τρόπο με τον οποίο ασκούμε πολιτική και ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρουμε θα φέρουμε θα αφορά την επικαιροποίηση του επιτελικού κράτους και προφανώς και την αναδιάταξη και κάποιων υπουργικών χαρτοφυλακίων με τη δημιουργία ενός ξεχωριστού υπουργείου στο οποίο θα είναι μέσα τα ζητήματα που αφορούν την οικογένεια, την ισότητα, την δημογραφική πολιτική αλλά και την στεγαστική πολιτική. Θεωρώ σημαντικό να υπάρχει σήμερα ένα τέτοιο υπουργείο καθώς έχουμε και ένα τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα το οποίο χρειάζεται να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο ενός διακριτού υπουργείου.

Τώρα από κει και πέρα προφανώς θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές και στα στελέχη. Έχω πει ότι ναι θα γίνει rotation αυτό σημαίνει ότι θέλω να δίνω ευκαιρίες σε υπουργούς που θα συνεχίσουν το έργο τους να δοκιμάζονται και σε άλλα χαρτοφυλάκια. Θα έχουμε πολλές περισσότερες γυναίκες στο υπουργικό συμβούλιο και βέβαια όλοι οι υπουργοί με το καλό, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός θα βρουν πάλι στο πρώτο υπουργικό έναν ωραίο μπλε φάκελο πάνω στο γραφείο τους με τον προγραμματισμό, τις εκκρεμότητες του επόμενου έτους ώστε να γνωρίζουν ότι υπάρχουν μετρήσιμοι στόχοι»

– Και με την ΕΥΠ;

«Η ΕΥΠ θα παραμείνει στο πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά στην ΕΥΠ ήδη έχουμε κάνει σημαντικές αλλαγές και νομίζω ότι τα δείγματα γραφής είναι ήδη πολύ ενθαρρυντικά, αλλά όπως σας είπα για να δίνουν όλα αυτά οι Έλληνες πολίτες με τίμησαν με ένα πολύ υψηλό ποσοστό, Τους ευχαριστώ, τους ζητώ απλά να κάνουν το ίδιο πράγμα στις εκλογές της 25ης».

Υπενθυμίζεται ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών μπαίνει στο «μικροσκόπιο» της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στην οποία οι Ευρωβουλευτές θα κληθούν την Πέμπτη να ψηφίσουν σχετικά με τις συστάσεις της PEGA για τα προγράμματα κατασκοπείας.

Το πόρισμα της επιτροπής PEGA που συνιστά ακόμη ένα «χαστούκι» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καταλήγει σε ισχυρές ενδείξεις χρήσης κακόβουλου λογισμικού και συγκεκριμένα του Predator από το ίδιο το Μαξίμου, με στόχο το στενό «μαρκάρισμα» πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων. Στο πόρισμα, αναδείχτηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως το κακόβουλο λογισμικό αποτέλεσε βασικό εργαλείο της κυβέρνησης για να δρέψει πολιτικά και οικονομικά οφέλη.

 

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

kallianos4

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

Νέα ανάρτηση από τον Γιάννη Καλλιάνο για τον θάνατο του πατέρα του.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

ΡΕΝΤΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

Οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους 29 που έχουν προγραμματιστεί να απολογηθούν σήμερα ενώπιον τριών…

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

λιαγκαςΜανεσης

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

Ο παρουσιαστής του Alpha απάντησε, στα αιχμηρά σχόλια που δέχθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα.