Προκλητική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. μετά τους ξυλοδαρμούς σε πλατεία της Νέας Σμύρνης

Η ανακοίνωση αναφέρει πως όχι απλώς δεν χτύπησαν κάποιον, αλλά δέχτηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν οι ίδιοι από 30 άτομα. 

Πριν από λίγες ώρες, τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν με καταγγελίες, βίντεο και φωτογραφίες πολιτών που κατήγγειλαν άλλο ένα όργιο αστυνομικής βίας σε πλατεία της Νέας Σμύρνης. Τόσο στο υλικό, όσο και στις μαρτυρίες, αποδεικνύεται η απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας σε πολίτες που είχαν βγάλει βόλτα τα παιδιά τους και σε πιτσιρικάδες που έκαναν ποδήλατο.

Σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά των Αστυνομικών, αναφέρει πως «Περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν ξαφνικά λίγο μετά τις 15:00, σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που πραγματοποιούσαν ελέγχους για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, στο άλσος της Νέας Σμύρνης. Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ έχουν γίνει, έως αυτή την ώρα, επτά προσαγωγές».

Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επιχειρούσε τη συγκάλυψη της αστυνομικής βίας με επιχειρήματα που στρέφονταν κατά των πορειών και των συγκεντρώσεων. Σήμερα αποφασίστηκε μάλλον μια άλλη τακτική, εκείνη που λίγο πολύ λέει ότι οι δεκάδες περαστικοί που κατήγγειλαν τα σημερινά έκτροπα δεν ξέρουν τι είδαν.

Εν ολίγοις, όχι απλώς δεν χτύπησαν κάποιον, αλλά δέχτηκαν και επίθεση και τραυματίστηκαν οι ίδιοι από 30 άτομα. Είναι προφανές ότι η χυδαιότητα της συγκάλυψης με τέτοιου είδους ανακοινώσεις, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες ή για απόδοση ευθυνών σε «μεμονωμένα περιστατικά». Πρόκειται για καθοδηγούμενη συμπεριφορά προκειμένου να επιβληθεί το δόγμα «νόμος και τάξη» που πλέον δεν φωνάζει μόνο «θα πατάξουμε την αναρχία», αλλά και «θα πατάξουμε τις βόλτες με το ποδήλατο».

 

 

Τσίπρας: Δέσμευση στους αγρότες για δέσμη μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής

Τσίπρας: Δέσμευση στους αγρότες για δέσμη μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την δέσμη μέτρων για την χρηματοδότηση των αγροτών μέσω του Ταμείου…