Newsroom

Newsroom

Πρόκληση: Η κυβέρνηση δωρίζει ιδιωτική παραλία και παράνομο προβλήτα στους ολλανδούς βασιλείς

ατομικό συμφέρον

paralia 2

Στην Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά, μπορεί ο απλός πολίτης να θεωρείται «ατομικό συμφέρον» και να μην υπολογίζεται από το κράτος, οι βασιλείς όμως δεν έχουν την ίδια τύχη. «Γαλαζοαίματη» γαρ, η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας, εξασφάλισε, όπως αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα, με κοινή απόφαση τριών υπουργών ιδιωτική παραλία και παράνομο προβλήτα στην Ερμιόνη.

Στην απόφαση, η οποία συνυπογράφεται από τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη και τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αναφέρεται ότι για «λόγους δημοσίου συμφέροντος, εγκρίνεται η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας σε εκτός σχεδίου ακίνητο στην περιοχή Δορούφι της δημοτικής ενότητας Κρανιδίου Δήμου Ερμιονίδας και σε τμήμα όμορου ακίνητου οικείας αποκλειστικής χρήσης του Ολλανδικού Κράτους, καθώς και η λήψη μέτρων προστασίας θαλάσσιας πρόσβασης». Κι όλα αυτά, «κατά παρέκκλιση», όπως τονίζεται στην κοινή υπουργική απόφαση, «από κάθε γενική η ειδική διάταξη».

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από σχετικό αίτημα της ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα, πριν από περίπου ένα χρόνο. Όμως το ακίνητο που οι τρεις υπουργοί εξαιρούν από το νόμο, δεν είναι όπως μπορείτε να φανταστείτε οίκημα της πρεσβείας, για το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να γίνει παρέκκλιση των διατάξεων, αφού θεωρείται ξένο έδαφος, αλλά βίλα, την οποία αγόρασαν οι ολλανδοί φορολογούμενοι, για τις διακοπές της βασιλικής οικογένειας της χώρας.

«Στην κοινή υπουργική άδεια δεν αναφέρεται σαφώς η κατασκευή λιμένα, αλλά η υλοποίηση κατασκευών για ενίσχυση της ασφάλειας της διαμονής του βασιλέως της Ολλανδίας, όπως περιφράξεις και γενικά έλεγχος θαλάσσιας πρόσβασης», δήλωσε η πρόεδρος της Παρέμβασης Πολιτών Ερμιονίδας Μαρία Καρρά στο Πρώτο Θέμα και συμπλήρωσε ότι ο αιγιαλός και η θάλασσα δεν μπορούν να γίνουν ιδιοκτησία άλλου κράτους.

Δείτε την απόφαση


To Ιράν δε φοβάται για αποκλεισμό των στενών του Ορμούζ: «Γελοίες» οι δηλώσεις Τραμπ

ormouz

To Ιράν δε φοβάται για αποκλεισμό των στενών του Ορμούζ: «Γελοίες» οι δηλώσεις Τραμπ

Οι Φρουροί της Επανάστασης ξεκαθάρισαν πως οποιοδήποτε στρατιωτικό σκάφος αποπειραθεί να πλησιάσει τα στενά του…

Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις στο Ισλαμαμπάντ: Οι ΗΠΑ απειλούν να αποκλείσουν τα λιμάνια του Ιράν

AP26091327615192

Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις στο Ισλαμαμπάντ: Οι ΗΠΑ απειλούν να αποκλείσουν τα λιμάνια του Ιράν

Ουάσιγκτον και Τεχεράνη επιρρίπτουν την ευθύνη η μια στην άλλη για την αποτυχία - Οι…

Ο Ντόναλντ Τραμπ τα έβαλε με τον Πάπα: «Δεν θέλω έναν πάπα που επικρίνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ»

AP26103113824912

Ο Ντόναλντ Τραμπ τα έβαλε με τον Πάπα: «Δεν θέλω έναν πάπα που επικρίνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ»

«Υπερβολικά φιλελεύθερος» και «δεν πιστεύει στον αγώνα εναντίον της εγκληματικότητας» ο Λέων ΙΔ', σύμφωνα με…

Οι Προτάσεις μας

Καιρός: Νέα πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα – Ασταθείς θερμοκρασίες και τοπικές βροχές

kairos

Καιρός: Νέα πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα – Ασταθείς θερμοκρασίες και τοπικές βροχές

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, από τη Μεγάλη Πέμπτη ως και την Κυριακή του…

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ