Newsroom

Newsroom

Πρώην βουλευτές, χήρες και 50χρονα…ορφανά βουλευτών ζητούν αυξήσεις

Επειδή «λεφτά υπάρχουν», έως και οι χήρες των αποθανόντων βουλευτών διεκδικούν αναδρομικά χρήματα από το 2000 που ανέρχονται σε δεκάδες…

foto3

Επειδή «λεφτά υπάρχουν», έως και οι χήρες των αποθανόντων βουλευτών διεκδικούν αναδρομικά χρήματα από το 2000 που ανέρχονται σε δεκάδες εκατοµµύρια ευρώ, με το δικαίωμα που τους δίνει το Ζ” ψήφισμα της Ε” Αναθεωρητικής Βουλής του 1975 που εξομοιώνει τις αποδοχές των βουλευτών με εκείνες του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Μέχρι τότε, οι 800 με 850 συνταξιούχοι βουλευτές και χήρες και … «ορφανά» βουλευτών, νομιμοποιούνται να αξιώνουν τις αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις, μετά και από την «πόρτα» που άφησε ανοιχτή το Ελεγκτικό Συνέδριο στο αίτημα του συνταξιούχου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλειου Μπρακατσούλα, αλλά και του πρώην βουλευτή Άγγελου Αγγελούση.

Ο κ. Μπρακατσούλας λοιπόν, μετά την απόρριψη του αιτήματός του για αναπροσαρμογή -προς τα πάνω -της σύνταξής του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προσέφυγε και στο Ελεγκτικό Συνέδριο ζητώντας την ακύρωση της πράξης.

Την πράξη αυτή λοιπόν, ακύρωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς αποφάσισε πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έσφαλε και πρέπει να επανεξετάσει την υπόθεση προσδιορίζοντας το ύψος των χρημάτων που οφείλονται στον πρώην βουλευτή.

Το ύψος των αναδρομικών ενδέχεται να ξεπεράσει τις 250.000 ευρώ, αν ληφθεί υπόψη ότι ο συνταξιούχος βουλευτής ζητούσε με διάφορα επιχειρήματα, ποσό 233.681 ευρώ για μία 4ετία (2000 – 2004) ή 136.040 ευρώ για δυόμισι χρόνια (από τις αρχές του 2002 μέχρι τα μέσα του 2004).

Οι περισσότερες υποθέσεις εκκρεμούν, ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο πως θα τελεσιδικήσουν υπέρ των πρώην βουλευτών, καθώς οι αναδρομικές αυξήσεις που δόθηκαν στους δικαστικούς λειτουργούς (με τον ν. 3620/07 και υπουργική απόφαση του 2008), σε δόσεις, έγινε δεκτό ότι έπρεπε να ισχύσουν και για τους βουλευτές.

Κίμων Κουλούρης, Νόρα Κατσέλη, Στάθης Παναγούλης, Παυσανίας Ζακολίκος, Κωνσταντίνος Πυλαρινός, Αριστείδης Τσιπλάκος, Ιωάννης Γιαννακόπουλος κληρονόμοι του Ιωάννη Σκουλαρίκη, κληρονόμοι του Ν. Παπαηλία, κληρονόμοι του Ευ. Ανθόπουλου, είναι μερικοί από τους βουλευτές που έχουν προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αξιώνουν αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους. Το ποσό των αναδρομικών που καλείται το ελληνικό Δημόσιο να πληρώσει, ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Διαχώρισαν εξ αρχής τη θέση τους και παραιτούνται του δικαιώματός τους να λάβουν αναδρομικά χρήματα οι: Νίκος Χριστοδουλάκης, Θεόδωρος Τσουκάτος, Στέφανος Μάνος και Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος.

Μετά από την κατακραυγή και το σάλο που προκάλεσε το θέμα, η χήρα του βουλευτή Σπύρου Πλασκοβίτη παραιτήθηκε από τις οικονομικές αξιώσεις της.

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο