Πρώην βουλευτής της ΝΔ στέλνει στα δικαστήρια τον Κ. Μπογδάνο για συκοφαντική δυσφήμηση

Γιατί ο Ανδρέας Ψυχάρης υπέβαλε αγωγή κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

NewsRoom 29/06/2021 | 10:04

Αγωγή εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατέθεσε ο πρώην βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Ψυχάρης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ανδρέας Ψυχάρης αναφέρει: «Καλημέρα. Κατέθεσα αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή προσωπικότητας κατά του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδανου».

Υπενθυμίζεται πως ο Ανδρέας Ψυχάρης, γιος του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, που είχε εκλεγεί βουλευτής με τη ΝΔ το 2012, είχε τον περασμένο μήνα μία διαμάχη με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο στο Twitter, αναφορικά με τις απόψεις που εξέφρασε ο τελευταίος περί οπλοφορίας. Συγκεκριμένα, ο Κ. Μπογδάνος είχε αναφέρει: "Πάντως, η 2η Τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ (1791) επιτρέπει την οπλοκατοχή και την οπλοφορία όχι για λόγους αυτοπροστασίας από την εγκληματικότητα, αλλά ώστε να μπορούν οι πολίτες να αντισταθούν σε μία κυβέρνηση, αν αυτή επιδιώξει να καταλύσει το Σύνταγμα και τους νόμους".

Ο Ανδρέας Ψυχάρης σχολίασε σχετικά: "Δηλαδή με αυτή την λογική οι αγανακτισμένοι του 2010/12 θα μπορούσαν να πάρουν τα όπλα κατά των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου; Τρομάζω με αυτού του είδους τον διάλογο από βουλευτή". Ο ίδιος πρόσθεσε: "Κάποιος που έχει πραγματικές γνώσεις του Συντάγματος (και των νόμων) των ΗΠΑ θα απέφευγε να το γράψει. Διερωτώμαι τι άποψη έχουν για αυτό οι Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης".

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανταπάντησε: "Σίγουρα απορρίπτουν μετά βδελυγμίας τη λογοκρισία των ιστορικών συζητήσεων, αλλά και τη δολιοφθορά πρώην βουλευτή ΝΔ στο κόμμα με το οποίο εξελέξη μέσω ακραίων διαστρεβλώσεων -ποιος ξέρει με ποια ατζέντα και ποια κίνητρα. Η δημοκρατία δεν είναι ΔΟΛ, να της υπαγορεύετε τι θα πει".

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ανδρέα Ψυχάρη, που διεμήνυσε: "Δολιοφθορά δίκη μου κατά της Νέας Δημοκρατίας; Ντροπή σας! Ανακαλέσετε αμέσως και να ζητήσετε συγνώμη. Και μην κρυφτείτε πίσω από την βουλευτική σας ασυλία. Ντροπή σας!".

Η συνέχεια στα δικαστήρια...