Newsroom

Newsroom

Προφυλακιστέος ο Στρος Καν

Ενώπιον της Μελίσα Τζάκσον, της γυναίκας δικαστού που ανέλαβε την υπόθεσή του, εμφανίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο Ντομινίκ Στρος…

Ενώπιον της Μελίσα Τζάκσον, της γυναίκας δικαστού που ανέλαβε την υπόθεσή του, εμφανίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο Ντομινίκ Στρος Καν.
Υπό κράτηση θα παραμείνει ο Ντομινίκ Στρος-Καν, με απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας για να του απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και ομηρεία.
Η δικαστής που εξετάζει την υπόθεση ζήτησε την προφυλάκισή του επικεφαλής του ΔΝΤ, παρότι οι συνήγοροί του ζητούσαν να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 1 εκατ. δολαρίων.

Ορίστηκε νέα δικάσιμος την 20ή Μαΐου.
Οπως υποστήριξαν οι δικαστές, ο επικεφαλής του ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση καθώς υπάρχουν φόβοι ότι αν αφεθεί ελεύθερος, ενδεχομένως να επιχειρήσει να διαφύγει στη Γαλλία.

Επίσης, το δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφάσισε να ερευνήσει και μια παλαιότερη, ανάλογη υπόθεση σε βάρος του Στρος-Καν, με κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

Οι συνήγοροι του διευθυντή του ΔΝΤ δήλωσαν ότι ο πελάτης τους αρνείται όλες τις κατηγορίες και δηλώνει αθώος, ενώ ένας από αυτούς, ο Μπεν Μπράφμαν, εκτίμησε πως είναι “πολύ πιθανό να εκδοθεί” στις γαλλικές αρχές.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν πέρασε την πύλη του ποινικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Ο Στρος-Καν, που φορούσε χειροπέδες και ήταν εμφανώς καταβεβλημένος, περίμενε να κληθεί ενώπιον της δικαστού Μελίσα Τζάκσον μαζί με τρεις ακόμη κατηγορούμενους σε άλλες υποθέσεις. Πριν την έναρξη της διαδικασίας, είχε σύντομη συνάντηση με τους συνηγόροι υπεράσπισης.

Η προσαγωγή του Στρος-Καν στο δικαστήριο καθυστέρησε μία ημέρα, επειδή ο κατηγορούμενος αξιωματούχος δέχτηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις DNA και σωματικό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν φέρει τραύματα από πάλη.

«Ταπεινωτική» η διαδικασία αναγνώρισης

Οσο ο Στρος – Καν βρισκόταν υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ, η 32χρονη καμαριέρα Οφηλία, είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειας και στη συνέχεια αναχώρησε. Νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν ότι έφερε γρατζουνιές και ελαφρά τραύματα.

Πληροφορίες της αστυνομίας αναφέρουν ότι η 32χρονη υποβλήθηκε σε τεστ DNA, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε με βαν της αστυνομίας στο τμήμα του Χάρλεμ.

Εκεί, απάντησε στις ερωτήσεις των ανακριτών και στη συνέχεια προχώρησε στη διαδικασία αναγνώρισης του κατηγορουμένου, κοιτάζοντας μέσα από τζάμι, δέκα παραταγμένους άνδρες.

Σύμφωνα πάντα πληροφορίες των αστυνομικών αρχών, όπως διοχετεύονται στον αμερικανικό Τύπο, οι καταγγελίες της καμαριέρας «είναι αξιόπιστες», ενώ στη σουϊτα του Στρος – Καν στο ξενοδοχείο Sofitel, εκτός από ένα ξεχασμένο κινητό τηλέφωνο – ένα από τα πολλά, όπως λέγεται που χρησιμοποιεί το αφεντικό του ΔΝΤ – εντοπίστηκαν ευρήματα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της 32χρονης καμαριέρας.

Σε μία ώρα έγινε το check-out

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή του ομίλου Accor, στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, ο Ντομινίκ Στρος-Καν ολοκλήρωσε το Σάββατο τις απαιτούμενες διατυπώσεις για να αφήσει το δωμάτιό του μεταξύ 12:28 και 12:38 τοπική ώρα.

Η καμαριέρα που τον κατηγορεί. μπήκε στο δωμάτιο γύρω στο μεσημέρι, δήλωσε η ίδια πηγή.

Ο όμιλος Accor, στον οποίο ανήκει το Sofitel, έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είχε ανακοινώσει την αναχώρησή του στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν ο Στρος-Καν ήταν τακτικός πελάτης του ξενοδοχείου, ούτε για πόσο χρονικό διάστημα αναμενόταν να παραμείνει εκεί.

Μια πηγή του ομίλου, δήλωσε ότι μόλις οι διατυπώσεις εξόδου ολοκληρώθηκαν, ήταν αδύνατο να επιστρέψει στο δωμάτιο, καθώς η κάρτα πρόσβασης είχε απομαγνητιστεί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ντομινίκ Στρος Καν είχε μείνει έξι φορές σε 18 μήνες στο ξενοδοχείο αυτό της Νέας Υόρκης, καθώς και πέντε φορές το 2010. Ήταν η πρώτη του παραμονή στο ξενοδοχείο φέτος.

Αρχικά, δεν προβλεπόταν να μείνει σε αυτή τη σουίτα, αλλά τελικά έμεινε σε αυτήν, που ήταν πολύ υψηλότερου επιπέδου, επειδή δεν ήταν κατειλημμένη, διευκρίνισε η πηγή.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν “δεν ήταν τακτικός πελάτης αυτής της σουίτας”, ούτε όμως και η καμαριέρα τακτοποιούσε το εσωτερικό της συχνά, πρόσθεσε.

Η εσωτερική διαμόρφωση της σουίτας 2806, στην οποία έμεινε ο DSK, “δεν είναι πολύ πρακτική” και μπορεί να εξηγήσει το γεγονός ότι “δεν ακούγεται καθόλου μια υπάλληλος που εισέρχεται στο δωμάτιο”, δήλωσε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πολ Ντιμπρίλ, συνιδρυτής του Accor.

“Το μπάνιο βρίσκεται στο βάθος της σουΐτας, μετά από μια γωνία των τοίχων”, δήλωσε ο κ. Ντιμπρίλ που έχει μείνει πολλές φορές στην σουίτα αυτή.

Η ίδια ξενοδοχειακή πηγή προσέθεσε ότι το ποσό που κατέβαλε ο Στρος-Καν για την παραμονή του στη σουίτα 2806 ήταν 525 δολάρια.
http://www.ethnos.gr

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

via 252863 212661 type13262

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

Απαράδεκτος 44χρονος στη Χερσόνησο της Κρήτης άσκησε βία στη γυναίκα του και τα παιδιά του