Newsroom

Newsroom

Προφυλακιστέοι οι δύο Ρομά

Προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν η 40χρονη και ο 39χρονος, που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής…

Προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν η 40χρονη και ο 39χρονος, που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, η οποία εντοπίστηκε στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Το ζευγάρι των Ρομά κατηγορείται για απαγωγή ανηλίκου και για υφαρπαγή εγγράφων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η 40χρονη θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και ο 39χρονος στις φυλακές Λάρισας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέφεραν ότι σεβόμενοι την ανακριτική διαδικασία και τον κώδικα δεοντολογίας δεν σκοπεύουν να προβούν σε δηλώσεις.

Στην απολογία του -σύμφωνα με πληροφορίες-, ο 39χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι όταν ο βούλγαρος Ρομά μαζί με τη φυσική μητέρα της μικρής παρουσιάστηκαν στην οικογένεια του προκειμένου να δώσουν το παιδί, ο ίδιος απουσίαζε και όταν 15 ημέρες μετά επέστρεψε, βρήκε το παιδί στο σπίτι.

Φέρεται επίσης να είπε ότι ο ίδιος, λόγω του βεβαρημένου ποινικού μητρώου που διατηρεί, δεν ήθελε να κρατήσουν τη μικρή, αλλά η σύντροφός του επέμεινε, καθώς –όπως ισχυρίστηκε- το είχε αγαπήσει.